Разпадът на четворната коалиция зад кабинета Петков се оказа тема,

...
Разпадът на четворната коалиция зад кабинета Петков се оказа тема,
Коментари Харесай

ГЕРБ ще чакат Кирил Петков да си поиска вот на доверие

Разпадът на четворната коалиция зад кабинета " Петков " се оказа тематика, по която най-голямата опозиционна партия ГЕРБ реши да реагира пасивно.

В четвъртък заран Десислава Атанасова и Тома Биков отхвърлиха да потвърдят дали партията ще изиска избор на съмнение против Кирил Петков, откакто Има Такъв Народ към този момент отдръпна поддръжката си за кабинета.

" На мястото на Кирил Петков бих изискал избор на доверие ", сподели Биков пред публицисти в първия коментар на политическо равнище от ГЕРБ след рецесията.

Биков дефинира гласуванията за актуализацията на бюджета и възможните лични промени в кабинета като идни тествания за доверието в Петков.

ГЕРБ няма да поддържа предложенията на Асен Василев за промени в Бюджет 2022 и отхвърли разновидността да даде поддръжка за Бойко Рашков като ръководител на КПКОНПИ.

На въпросите дали най-голямата опозиционна партия ще форсира събаряне на държавното управление на Политическа партия, Тома Биков отговаряше многозначително: " Нека да забележим по какъв начин ще се развие този развой " и " Ние сме носили отговорност за ръководството, когато сме били ръководещи, не ни карайте да носим отговорност за ръководството, когато сме в съпротива ".

Коментарите от ГЕРБ пристигнаха след часове на безмълвие от страна на партийното управление и неявяване на цялата парламентарна група при откриването на пленарното съвещание на Народното събрание на 9 юни.

Проверката на кворума лиши повече от три минути, до момента в който останалите пет парламентарни групи съберат най-малко 121 народни представители, с цел да може да стартират работа.

Липсата на ГЕРБ докара и до скоропостижно спиране на съвещанието при гласуването за основаване на нова анкетна комисия за инспекция на плановете за съветските газопроводи Южен/Турски поток, по предложение на Движение за права и свободи.

Всяка от петте групи предложи свои представители в нея, само че неналичието на депутати от ГЕРБ докара до обстановка на евентуалното ѝ " недокомплектоване ".

Председателят на 47 Народно заседание Никола Минчев позволи, че съставът на комисията може да се одобри и без номинациите на ГЕРБ, които да бъдат допълнени на по-късен стадий.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи обаче изиска гласуването да се отсрочи поради отсъствието на втората по величина парламентарна група, а Мустафа Карадайъ употребява правото да изиска краткотрайно спиране на пленарното съвещание.

Малко преди 10 ч. зам.-председателят на 47 Народно събрание от ГЕРБ Росица Кирова, Тома Биков и още няколко депутати от групата въпреки всичко се появиха в Народното събрание, с цел да предложат и своите номинации. Час след началото на съвещанието представителите на ГЕРБ към този момент бяха по местата си в залата, само че работата на Народното събрание още веднъж беше прекратена за 15 минути отмора - този път по искане на Десислава Атанасова.

До нощес единствената реакция от страна на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов след сигнала на Слави Трифонов за излизане от властта се оказа сбито изказване пред " Дневник ", в което той изяснява, че не знаел какво се е случило, тъй като токът в Банкя спрял по време на бурята.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР