Разпадането на СССР през 1991 г. беше благословия за украинците,

...
Разпадането на СССР през 1991 г. беше благословия за украинците,
Коментари Харесай

Разпадането на СССР беше благословия за Европа

Разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година беше " благословия " за украинците, грузинците, народите от Централна и Източна Европа и самите руснаци. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция в грузинския град Батуми, отдадена на 10-годишнината на програмата на Европейски Съюз " Източно партньорство ", съобщи ТАСС.

" Разпадането на Съветския съюз не беше най-голямата геополитическа злополука на века. Днес в Грузия аз ще заявя мощно и ясно: крахът на Съюз на съветските социалистически републики беше благословия за грузинците, поляците, украинците и цяла Източна и Централна Европа. А също за руснаците ", сподели той. По думите му тази година с изключение на 10-годишнината на " Източно партньорство Европа отбелязва 15-годишнината от четвъртото разширение на Европейски Съюз, а също " колапса на руското владичество ".

Грузинският министър председател Мамука Бахтадзе съобщи, че сигурността в Черно море е придобила голямо значение, тъй като е определяща за сигурността на цяла Европа. Той добави, че Грузия е подготвена да стане главен сътрудник на Европейски Съюз в тази тенденция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР