Разочарование от нарушените доставки на ваксини беше изразено от канцлера

...
Разочарование от нарушените доставки на ваксини беше изразено от канцлера
Коментари Харесай

Премиерът за проблема с ваксините в ЕС: Това е политически шамар!

Разочарование от нарушените доставки на ваксини беше изразено от канцлера на Австрия и министър председателите на България, Латвия, Словения, Хърватия и Чехия  след среща във Виена за разпределението на имунизациите сред страните-членки на Европейския съюз.

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че е постигнал единодушие с ръководителите на Европейската комисия и на Европейския съвет за поправяне на неравното по думите му систематизиране на имунизациите в границите на Евросъюза, съобщи БНР.

„ Вярвам, че в този миг е значимо всички ние, дружно с Урсула Фон дер Лайен и Шарл Мишел да изработим коригиращ механизъм.  Така че да не се получава, че България получава 1/3 от имунизациите, които Малта получава “, сподели австрийският канцлер. Той има поради имунизациите, които страните-членки получават на глава от популацията.

От своя страна, министър председателят Бойко Борисов разяснява, че чака бързо решение на казуса с разпределението на имунизациите в Евросъюза . „ Не желаеме някакви подаяния да се вършат. България е вложила в създаването на имунизациите. Откъде накъде в този момент ще имаме таблица на класиране.  Това е политически пестник . Какво излиза, че малтийският министър председател е най-хубавият министър председател, че е доставил най-вече ваксини? Не е правилно, ние сме вложили, платили солидарно и дали своят вот на Съвета. С това завършвам, уповавам се на следващия ден този проблем да бъде решен “, сподели Борисов.

По-рано държавната пресслужба заяви, че министър председателят ще уточни пред водачите във Виена, че  пропорционалното систематизиране на имунизациите на квотен принцип на база население би трябвало да бъде приложено и за доставките , а освен за поръчаните количества, оповестява държавната осведомителна работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР