Разочарован съм от Радев. Опитваме се да зададем тон за

...
Разочарован съм от Радев. Опитваме се да зададем тон за
Коментари Харесай

Денков: Разочарован съм от Радев. Не знам за друг случай на пълно освобождаване на зам.министри

Разочарован съм от Радев. Опитваме се да зададем звук за работа на държавното управление, тъй като има ужасно доста работа за извършване. Най-спешно е да подготвим нов бюджет, който да бъде признат преди лятната почивка на Народното събрание, в случай че има въобще такава. Друга значима задача е още в идващите дни да бъдат формирани екипите на министрите. Днес бяхме сюрпризирани, аз не съм чувал за различен подобен случай- да бъдат освободени всички заместници, може би с едно изключение.  Това основава доста проблеми, тъй като има доста преписки и работа в дирекциите, които минават през заместниците преди да стигнат до министрите. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков в първото си изявление пред Българска национална телевизия.

Със сигурност ще има напрежение в просветителното министерство, поради националното външно оценяване. Ще се опитаме оптимално бързо да сглобим екипа там. Познавам сътрудниците в МОН и администрацията е относително добра и не чакам проблеми, а родителите би трябвало да бъдат спокойни, сподели още министър председателят.

Очаквам,  че ще изпратим военна помощ на Украйна. Аз не мога да преценява досега изпращана ли е тя. Пускат се клюки по разнообразни тематики, даже, че се пращат наши бойци там. Това е безспорна дезинформация, сподели още акад. Денков.

Службите би трябвало да служат на България, само че това не значи, че би трябвало да има чистка, а тези решения ще в ролата на Народното събрание, сподели още той. И беше безапелационен, че всеки ще бъде оценен по това, което прави и прави.

" Нямаше изненади, за мен и за моите сътрудници беше ясно че от една страна някои партии си вършат предизборна акция, до момента в който за други това евентуално е метод да бъдат видяни. Ние, които сформираме това държавно управление, се опитваме да зададем работен звук, тъй като има ужасно доста работа за в бъдеще ", разяснява той нападките от останалите партии.

Всяка институция би трябвало да почита другата. Няма да скрия, че съм отчаян от метода на президента - не е негова работа да предлага да не се осъществя мандат. Негова работа е да се осъществя мандата. Тук той мина границата, част от изявленията, които направи от Турция, част от изявленията, които направи през днешния ден също са отвън границите на институционалното почитание. Моят персонален апел към президента е да заровим томахавките и да забравим тези думи, които бяха казани, макар че думите мъчно се не помнят, и да стартираме да работим дружно, сподели още Денков.

Най-меката дума, която можем да кажем за днешното освобождение на заместниците е, че това ще пречи на работата, а най-силната е, че това е бойкот, сподели още министър председателят.

Много е забавно, че и в двата случая следствията и обвиняванията не са се случили години наред, сподели още той във връзка настояванията за събаряне на имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР