Разнородни сигнали за изборни нарушения из цялата страна. Според ОД Перник

...
Разнородни сигнали за изборни нарушения из цялата страна.
Според ОД Перник
Коментари Харесай

Редица сигнали за купуване на гласове в цялата страна


Разнородни сигнали за изборни нарушавания из цялата страна.

Според ОД Перник РУ-Радомир работи по сигнал за гласоподаване, в който са предлагани по 50 лева на човек, с цел да се гласоподава за избрана партия. Има арестуван, който следва да бъде разпитан пред арбитър. От осъществените процесуално-следствени дейности в дома на обвинения са конфискувани общо три броя описи, известна сума пари в разнообразни копюри. В хода на следствието са открити и разпитани няколко очевидци. 

Според различен сигнал на входа на квартал " Филиповци " два автомобила, за които няма данни за регистрационните номера, се стопират хора, които отиват да гласоподават. Те се насочват към близката заложна къща преди да отидат да упражнят правото си на глас. 

Според различен сигнал в Петрич се оферират пари против гласоподаване за избрана персона от политическа партия. Лицето, обвинено в пазаруване на вот, е открито. 

В една от секциите във Велико Търново наблюдаващ, който е наследник на кандидат-депутат помагал на жители да гласоподават, като стоял до машината. Сезирана е РИК, които са изпратили чиновници в секцията за осъществяване на инспекция.

Образувана е и кореспонденция за пропаганда в СИК в с. Недан от покровител на политическа партия. Изведен е от ръководителя на СИК, който е заплашвал.

В село Извор, Радомирско, е арестувано лице, което е предложило пари за изборите. У нго е открит лист с дребни имена. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР