Разногласната коалиция на Германия остави настрана седмици на спорове във

...
Разногласната коалиция на Германия остави настрана седмици на спорове във
Коментари Харесай

Германия стимулира стагниращата си икономика с пакет от 7 млд. евро


Разногласната коалиция на Германия остави настрани седмици на разногласия във вторник, като се съгласи на пакет от 7 милиарда евро (7,56 милиарда долара) корпоративни данъчни облекчения , предопределени да дадат на застоялата икономика това, което канцлерът Олаф Шолц назова " огромен подтик ".

По-ранен опит за приемане на пакета, наименуван " Закон за опциите за напредък " , беше осуетен от министъра на фамилията на Зелените Лиза Паус, която изиска 12 милиарда евро за ново обезщетение за прехрана на деца.

Пакетът е контрактуван за четири години.

Според плана на закона, забелязан от Ройтерс, през първата година той ще докара до дефицит на данъчни доходи от 2,6 милиарда евро за федералното държавно управление, 2,5 милиарда евро за щатите и 1,9 милиарда евро за общините.

Пакетът от тласъци, непретенциозен в подтекста на стопанска система от 4 трилиона $, идва на фона на възходящо публично неодобрение от представянето на обединението, като 61% от интервюираните в анкета на Forsa споделят, че са толкоз раздразнени от съдружните кавги, че към този момент не обръщат внимание.

Първоначалният крах при приемането на пакета за напредък, подкрепян от демократичния финансов министър Кристиан Линднер, се възприема като знак, че обединението от две обществено насочени леви партии и една стопански демократична партия е прекомерно тромава за ръководство.

Пакета за напредък бе признат, когато двете страни се споразумяха да понижат плануваната съществена застраховка за деца до малко над 2 милиарда евро.

Законът дава тласъци на фирмите да вършат удобни за климата вложения, дава данъчни тласъци за научни проучвания и разрешава на фирмите да компенсират повече загуби против облаги от други финансови години.

Германската стопанска система стагнира през второто тримесечие, без признаци на възобновяване от зимната криза и затвърждавайки позицията си на една от най-слабите огромни стопански системи в света.
 Проучване: Мнозинството германци са недоволни от ръководството на Шолц
Проучване: Мнозинството германци са недоволни от ръководството на Шолц

Въпреки констатациите на изследването, Шолц остава вторият най-популярен политик в Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР