Разногласие между авиокомпаниите за помощта, която трябва да получат заради

...
Разногласие между авиокомпаниите за помощта, която трябва да получат заради
Коментари Харесай

COVID помощта: Раздор между авиокомпании за компенсациите за загубите им в епидемията


Разногласие сред самолетните компании за помощта, която би трябвало да получат поради загубите си в Коронавирус епидемията. Арбитър ще бъде министърът на превоза.

През март Европейската комисия утвърди българската скица за 60 милиона лв. в поддръжка на въздушните превозвачи.

Как ще бъдат разпределени парите дефинира Министерството на превоза. От Асоциацията на българската авиационна промишленост обаче считат, че са ощетени.

„ Тези средства отиват за погасяване на отговорности, които са били настоящо дължими към края на 2019 година Това беше мощна година за авиацията, тя беше приземена 2020 и 2021 година Затова няма никакъв икономическа логичност в това “, сподели Анелия Маринова, представител на самолетна компания.

Според асоциацията, в която членуват към 30 компании, други ще бъдат облагодетелствани.

От другата организация на превозвачите - Асоциацията на българските самолетни компании, в която са над 80% от компаниите на пазара, припомниха с писмо до министъра, че разпоредбите разрешават и обезщетения за интервала на пандемията.

" Считаме, че разпределението на средствата се прави по одобрени, ясни и транспарантни критерии в утвърдената от Европейска комисия рамка ", показват от там.



От Асоциацията на българските самолетни компании оповестиха за bTV, че писмото е било адресирано до министъра и са сюрпризирани, че е придобило гласност. Не желаят да влизат в неприсъствен спор с другите организации.

„ Да намерим решение по какъв метод и по какви критерии тези пари по някакъв обективен метод да бъдат разпределени “, сподели Тодор Иванджиков, ръководител на Асоциацията на българската авиационна промишленост (АБАИ).

От ведомството споделиха за bTV, че решение ще се търси идната седмица на среща с двете асоциации с министъра.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР