Разнобоят Акад. Денков призна още, че през последните месеци е

...
Разнобоят Акад. Денков призна още, че през последните месеци е
Коментари Харесай

Министър Денков призна: Попаднахме в капан – изискваха се тестове, а тестове нямаше

Разнобоят

Акад. Денков призна още, че през последните месеци е имало разнобой сред това, което излизаше като информация от МОН и от Министерство на здравеопазването – учебните заведения били затворени ненадейно за всички, а при отварянето заповед забрани това да стане без проби. Едновременно с това тестванията не били задоволително, нямало и постоянни доставки. „ Това рефлектира тежко върху родителите и учениците поради разнобоя сред двете министерства “, сподели просветителният министър.

Що се отнася до изказванието на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, че и просветното министерство е можело да купи проби, Денков подсети, че според решение на Министерския съвет Министерство на здравеопазването би трябвало да ги закупи.

„ До края на годината са обезпечени проби за присъственото образование на учениците. Има обещания и за началото на януари, до момента в който не ги видя в складовете, не мога да кажа нищо “, добави просветният министър.

Той изрази вяра дружно с новия министър на опазването на здравето (номинацията е за Асена Сербезова) да седнат и да обсъдят цялостната тактика по това дали и при какви условия ще бъдат затваряни учебните заведения.

Увеличение на учителските заплати

И още - Денков счита, че първата задача на новата изпълнителна власт е сериозен диалог за бюджета за 2022 година: „ Това е въпрос на политики: да запазим по-високия стандарт на учителите. Заплатата им би трябвало да е 120-125% от междинната за страната, а защото тя се подвигна, би трябвало да има нарастване на заплатите на учителите “.

Учебната година

Министърът на образованието изясни, че е мъчно да се удължи образователната година, само че ще подложи на разискване въпроса дали тя да не стартира преди 15 септември.

Кабинетът „ Петков “

На въпроса дали кабинетът „ Петков “ може да изкара цялостен 4-годишен мандат акад. Николай Денков отговори, че зависи от това по какъв начин ще се сработи екипът и от положителната съгласуваност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР