Размяната на остри реплики през последните два дни между президента

...
Размяната на остри реплики през последните два дни между президента
Коментари Харесай

Ердоган отговори на Нетаняху: Ти си терорист

Размяната на остри реплики през последните два дни сред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и израелския министър председател Бенямин Нетаняху продължи с думите на турския водач, който оприличи Израел на "терористична страна ".

Полемиката се развихри, откакто турският президент подлага на критика през вчерашния ден Израел за насилието по време на митингите на палестинци в линията Газа, обвинявайки го, че е употребявал "непропорционална мощ " и е направил "безчовечна офанзива ".

Израелският министър председател сподели на собствен ред, че не приема да бъде поучаван "от този, който необмислено бомбардира цивилни от години ".



"Ей, Нетаняху, съвземи се ", съобщи Ердоган в тирада пред жители преди областен конгрес в Адана на ръководещата Партия на справедливостта и развиването. "Ти си терористична страна. Ясно е какво правиш в Газа, Ерусалим. Никой в света не те обича ", сподели още турският президент.

В петък десетки хиляди палестинци се събраха покрай границата с Израел на митинги, които би трябвало да продължат шест седмици. В тях се упорства за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала основаването на еврейската страна през 1948 година



Най-малко 16 палестинци, които се доближили до граничните ограждения, са били убити от израелски бойци, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на линията Газа.

Израелската войска съобщи, че е разкрила огън по протестиращи, които са замеряли бойците с камъни или коктейли "Молотов ", стреляли са по тях или са се пробвали да обхванат в Израел през граничните ограждения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР