Размразяването на преговорите трябва да започне от точката, до която

...
Размразяването на преговорите трябва да започне от точката, до която
Коментари Харесай

Денков и Габриел не са прекъсвали диалога си след „замразяването“

Размразяването на договарянията би трябвало да стартира от точката, до която сме стигнали.     Това сподели в предаването " 120 минути " по bTV претендентът за министър председател на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) учен Николай Денков. Той изрази вяра идващите дни договарянията да продължат.    Денков уточни, че диалозите му с претендента на ГЕРБ за същия пост Мария Габриел не са прекъсвали откакто ГЕРБ замрази договарянията за сформиране на държавно управление, което двамата да оглавяват на ротация за по 9 месеца.   В изявлението пред Светослав Иванов Денков сподели, че има разрешението на Габриел да огласи, че разговорът им не е спирал и че са се чули по телефона и през днешния ден. По думите му е нужно време, с цел да се успокоят страстите след пуснатите в общественото пространство записи от вътрешнопартийни диалози на " Продължаваме промяната ", а някои изречения да бъдат разяснени и коментирани, тъй като се преразказват погрешно.    Въпросът с смяна в поредността на ротацията сред него и Габриел не е обсъждан, сподели още Денков.

В ефира на bTV претендентът за министър председател на ПП-ДБ позволи персоналният състав на кабинета " още да се деполитизира ", както желае
ГЕРБ. Той обаче добави, че множеството от хората в " Продължаваме промяната " са сами по себе си специалисти, влезнали в политиката след това. Двете функционалности мъчно могат да се разграничат сподели Денков, давайки за образец себе си като участник в държавно управление на ГЕРБ без да е " човек на ГЕРБ ".   Николай Денков ще получи мандат за сформиране на държавно управление на следващия ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg