Размразяване на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за съставяне на

...
Размразяване на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за съставяне на
Коментари Харесай

Реакциите в парламента след поискания имунитет на Бойко Борисов

Размразяване на договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за сформиране на постоянен кабинет, на фона на пожелан имунитет на водача на най-голямата парламентарна партия. Бойко Борисов счита, че заплаща цената на правосъдната промяна. Ще се откаже ли от имунитета си и какво е бъдещето на кабинета с втория мандат Лидерът на ГЕРБ съобщи, че заплаща цената за правосъдната промяна. Съзря офанзива против него и Политическа партия.

" Аз две години бях без имунитет. Две години. Защо през вчерашния ден желаеха моя имунитет, не преди един месец? Целта е да няма държавно управление - ясно и тъкмо ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Според Борисов е значимо да има кабинет със споделена отговорност, тъй като по думите му хаоса в страната е цялостен.

" Тук не става дума за персони даже. Съдебната промяна си има цена - от 2009 година правосъдна промяна няма. В момента, в който ние приехме закона, в който има надзор над основния прокурор, внезапно се раздвижиха със страшна мощ. Започнаха офанзивата незабавно по партията на смяната, с цел да блокират всевъзможни диалози. Изтече записът - неслучайно ", разяснява още Борисов.

И претендентът за министър председател Николай Денков видя в поискания имунитет активизиране на прокуратурата.



" Когато на някой му изискат имунитета, би трябвало той да реши ще го даде ли или не. Ако на мен ми го изискат, аз ще си го дам, без да се замисля. Оттам нататък би трябвало да се внимава да не се употребява прокуратурата като бухалка. Това, което виждаме, е едно активизиране на прокуратурата и то за няколко дни свърши повече работа в сравнение с за последната една две години.



По диалозите за кабинет Денков съобщи, че има топене. На въпроса дали обаче са ПП-ДБ са склонни Асен Василев да не бъде финансов министър, отговори по този начин:

" Освен, че не би трябвало да има партийни лица, би трябвало да има и хора, които да си свършат работата. Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да може да свърши работа при тези сложни условия ".

Лидерът на " Възраждане " се обърна към Борисов.

" Ние още през вчерашния ден призовахме Бойко Борисов да реши този проблем и да се откаже иот имунитета си, както постъпих и аз, както постъпват и други в този случай ".



Снимки: БГНЕС



По-късно в зала Костадин Костадинов упрекна Политическа партия, че страната е овладяна през непознати посолства.

Костадин Костадинов ( " Възраждане " ): Нямате морално право да сте тук, върнете мандата.

Мирослав Иванов (ПП-ДБ): Моля, господин ръководител, да прекъсвате всички опити за фашистка агитация като тази на господин Костадинов.

Според водача на Движение за права и свободи сме очевидци на цялостен разпад на страната като следим война сред институциите и сред другите управляващи.

" Да има държавно управление е наложително, само че от кого, от рамбовци, които отново през вас, медиите, разбрахме, че почерпени вземат решения за разпра с опозицията. От рамбовци, които на свои партийни съвещания не се занимават с проблемите на хората и на страната, а се занимават по какъв начин да натикат и заличат своите съперници. Това е пълзящ фашизъм ".



Българска социалистическа партия считат, че настояването на имунитета на Борисов е единствената законна процедура за дотъкмяване или продължение на така наречен дело " Барселонагейт ".



" Това, което твърди господин Борисов, че няма парцел в Барселона, най-резонният път е да си даде имунитета самичък. Това са го правили десетки народни представители, когато смятат, че са почтени. Когато смятат, че са отговорни, се крият зад тези 4 стени. Ще го подкрепим в зала. Тези, които се пробваха и го арестуваха нелегално, тези дни мислят схеми по какъв начин да го спасят - приказвам за Политическа партия ", разяснява Георги Свиленски.



Ако имунитетът на Борисов влезе в зала, от Има Такъв Народ биха дали своят вот да падне.

" За разлика от нас, би трябвало да питате бъдещите съдружни сътрудници на ГЕРБ по какъв начин ще постъпят. Ние сме споделили, че никой не е над закона и в случай че има доказателства - дали се споделя на Радостин Василев или Бойко Борисов, би трябвало да си носят отговорност за дейностите. Видимо тези две обединения вървят към извънредно уродливо държавно управление, което няма да понесе нервите на българите и ще бъде изметено доста бързо ", сподели Станислав Балабанов.



По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай - по този начин към този момент самостоятелният народен представител Радостин Василев разяснява поискания имунитет.

" Надявам се да си го даде непринудено като мен и Костадин Костадинов, само че в случай че не си го даде, ще забележим доста забавно гласоподаване в зала. Виждам, че желанието им става все по-силно на сътрудниците от ПП-ДБ и ГЕРБ. Даже през вчерашния ден ги приканиха и ги молеха за топене на договарянията ".



А до какво ще доведат договарянията - престои да разберем.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР