Размножаване на рози – опитайте един от тези начини и

...
Размножаване на рози – опитайте един от тези начини и
Коментари Харесай

Размножаване на рози: Ето колко лесно е да се вкорени роза

Размножаване на рози – пробвайте един от тези способи и вижте кой е подобаващ за вас!

Дори да не сте професионален цветар или градинар, можете сами да вкорените и отгледате красива роза.

Зимата е най-подходящото време на годината за опити в цветарството и градинарството. Ето за какво, в случай че във вазата ви има букет от рози, който бихте желали да видите във вашата градина, не бързайте да изхвърляте цветята незабавно откакто те стартират да увяхват.

Препоръчваме ви да опитате да вкорените роза. С помощта на изострен нож отрежете горната част на розата, тъй че да остане резник от към 25 см. Покрийте горната част на резника с восък. За да обновите резника, отстранете всички листа и направете дребен прорез в долната част.

След това резниците би трябвало да бъдат обработени по един от методите, разказани по-долу. Ще бъде напълно разумно, в случай че опитате и трите метода за вкореняване на рози с разнообразни резници. По този метод можете да определите кой от тези способи е най-подходящ за вас.

Първи метод
Пригответе разтвор с квас (100 г квас на 10 литра вода). Потопете резниците към една трета в този разтвор за 24 часа. След това време изплакнете резниците с топла вода и ги потопете в съд с вода, тъй че половината от стъблата да са покрити. Добавяйте вода постоянно, с цел да поддържате равнището й.

Втори метод
Разтворете 1 чаена лъжичка мед в 1 литър вода. Потопете 1/3 от резника в разтвора и го оставете за 12 часа. След това извадете резника и го потопете в съд с вода, тъй че стъблото да е на половина във водата.

Трети метод
Добавете 10 капки гел от алое (винаги прясно) към водата с резника. Алое подтиква образуването на корени, а в това време имунната система на резниците. Водата би трябвало да доближи средата на резника. Добавяйте вода постоянно, с цел да гарантирате, че равнището не спада. След 10 дни можете да добавите още 5-7 капки гел от алое към водата.

Вижте още: Кашлицата се лекува с мед. Веднага ще се почувствате добре

След като розата пусне задоволително огромни корени, спазвайки всички правила за засаждане на растението, засадете я в готова за задачата саксия.

Тези способи за размножаване на рози, несъмнено, дават резултат!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР