Размножаване на орхидея от резници Орхидеите са невероятно красиви цветя,

...
Размножаване на орхидея от резници Орхидеите са невероятно красиви цветя,
Коментари Харесай

Размножаване на орхидея: Съвет от опитен цветар

Размножаване на орхидея от резници

Орхидеите са необикновено красиви цветя, които имат собствен личен сексапил. В днешната публикация ще разберете по какъв начин сами да си размножите орхидея от резници.

Как да стимулирате растежа на орхидеите?
От едно цвете можете да получите доста повече саксии. За да извършите това, ще ви би трябвало специфичен мъх – сфагнум. Преди приложимост би трябвало да се накисне във вода. След това използвайте конец, с цел да оформите 2 топки от мъх.

За да създадете парников резултат, увийте мъха с транспарантно фолио, само че не позволявайте да плесеняса. Следователно, би трябвало да изваждате мъха всеки ден за половин час и да го пръскате с вода. Първите корени ще се появят след 10 дни. Можете да засадите растението, когато се появят най-малко 3 корена.

Размножаване на орхидея
Отстъпете 1 см от корените и изрежете резниците, които са дълги 10-15 см. Тези резници би трябвало да се засадят в дълбока саксия със специфични дупки на дъното.

Изсипете пясък и мъх на дъното на саксията. Внимание! Преди да засадите резниците, навлажнете почвата! След това засадете резниците, тъй че да има разстояние сред тях 3 см. Горната част на резниците би трябвало да бъде покрита с транспарантно фолио. Парниковият резултат ще форсира вкореняването. След 4 месеца резниците могат да бъдат засадени в обособени саксии.

Не забравяйте да проветрявате резниците по 15 минути заран и вечер и да навлажнявате почвата. Много е значимо температурата в стаята да не пада под 4 градуса.

Подхранете орхидеите след 3-7 дни, когато почвата изсъхне. Трябва да внимавате да не изгорите младите корени.

Вижте още: Доматен сок за зимата – лесна домашна рецепта

Първо полейте растенията и по-късно поставете саксията в съд с вода и тор за 30 минути.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР