Размисли и страсти се наблюдават в т.нар. "дясно" доста често

...
Размисли и страсти се наблюдават в т.нар. "дясно" доста често
Коментари Харесай

Що е дясно и има ли то почва у нас...?

Размисли и пристрастености се следят в така наречен "дясно " много постоянно и изключително динамично, когато тръгне слух, че наближават избори, разяснява на фейсбук страницата си общинският консултант Стефан Марков.

Защо ли, не мога да кажа, само че мога да предположа. Отговорът се крие в часовете по математика от първи клас, където се учи, че 2+2=4. Да но различен път или не и този път. Защо ли? Ами `щото народът не е елементарен или няма по какъв начин с един "трик " два пъти да ги "излъжеш ".

Някой ще пита за водачите. Добре. Нови, но остарели. Или онази не толкоз цензурна приказка за "новия бардак ". Какво се случи? Амбиции, мераци, фантазии и всичко в канала, поради същите упоритости, мераци и фантазии. Ще кажете, но нали 5,6,8 или 10 партии в този момент ще се съберат, даже не ги знам към този момент какъв брой са. Те и хората не ги знаят, като изключвам партийните структури и техните доближени.

Опозицията ражда нова сила. Дали? Не се усещам доста пламенно, когато всяка вечер виждам нов и нов митинг по някоя "уж " зелена, само че с лек червеникав нюанс тематика. Ще кажете "тоя не е от нашите ", ами да, не е. Да участваш в политиката, с цел да си срещу мен не ме въодушевява изключително. Ще съм ЗА, предлагайки промени. Всеки, занимаващ се с политика, де факто желае да ръководи и да трансформира по метода, по който той си ги показва нещата, не както си ги показват партийните централи или централите, събуждащи от време на време "гражданското неодобрение ", другояче за какво взе участие в политиката?

Как ги виждам аз нещата ли? Ами виждам ги по метод, по който с малко позитивизъм се опитваме да вършим дребни крачки, само че стабилно. Без нервност, без крясъци "мафия ", "оставка " на "Цеко ", "Цаца ", "Цеца " или "Баба меца ". Де факто, тези викания оправят ли на "чичо ви Иван " проблемите, или оказват помощ на дребните партии, вдигайки ги от 0.1 на 0.2%. Дали на "чичо ви Иван " най-големият проблем му е правосъдната промяна, която несъмнено е огромен проблем. Но дали е по-голям проблем от здравната или просветителната система или от битовата престъпност или от проблемите с демографията. За мен огромен проблем са тротоарите. Буквално и преносно. Важни са и тези тротоари, по които вървим всеки ден, по които минават майките с колички и хората в неравностойно състояние и не ги давам за образец, тъй като в този момент са ми тематика, заради краткотрайното ми наличие в общинския съвет. Давам ги като идея.

Много огромни станаха всички политици. Не се вълнуват от дребни неща, а приказват единствено за външна политика, конвенции, милиардни покупко-продажби, ръководят Европа и така нататък Голяма картина, световна работа. А всекидневието на "бай ви Иван " от доскоро? Реформи трябват в политиката, само че и в главите на политиците. За тротоара, той е образец и посока, за това което на хората им е най-важно съгласно мен, а точно битието и средата на живот. Изводът е, че промени трябват, само че без нервност. И ще се върна на "дясното " за малко, тъй като от там тръгнахме.

Има ли десни политики или чист популизъм и бягане след свадите и събитията? Как се образуват десните политики? На база правила и полезности или на база вечерните вести и опитите за медийни изяви по настоящи тематики, пък дясното да изчака? Ами дали не приказваме за недостиг на дясно? Или лидерски недостиг, или абстрактен недостиг? Дали някой се замисля над това, че увлечените хора са в статистическата неточност.

И за какво е по този начин? И не, няма смисъл от повече войни, а от обединяване и все тая под чии бранд или марка. Тук ще лъснат водачите, дали ще създадат крачка обратно, с цел да се възвърне поне онази сила от 2013- 2014? Или ще си дърпаме килимчето, с цел да не ни се обезличи партията и да останат 10 индивида без работа. Ще забележим. И то скоро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР