Размирици имаше за трета поредна нощ в градове в Нидерландия

...
Размирици имаше за трета поредна нощ в градове в Нидерландия
Коментари Харесай

Огньове, разрушения, бой: Размирици тресат Нидерландия трета нощ подред

Размирици имаше за трета поредна нощ в градове в Нидерландия поради рестриктивните мерки, наложени от управляващите по отношение на ковид, предадоха ДПА и Ройтерс.

За вълнения беше обявено на разнообразни места, в това число Гронинген, Леуварден, Енсхеде и Тилбург.

Участниците в размириците възпламениха огньове, унищожиха автобусни спирки и гърмяха бомбички.

Десетки младежи се събраха в Енсхеде и Гронинген, като се стигна до конфликти с органите на реда. Има информация за няколко ареста.

В Енсхеде полицията употребява палки, с цел да разпръсне събралите се протестиращи, демонстрираха видеокадри в обществените мрежи.

В Гронинген органите на реда изтеглиха центъра на града поради размириците.

В Леуварден полицейски микробуси бяха замеряни с камъни.

Продължаващото трета нощ принуждение стартира в Ротердам в петък вечерта, откакто митинг против ограниченията поради ковид излезе отвън надзор, като прерасна в конфликти по улиците и накара полицията да открие огън. Четирима души бяха простреляни и признати в болница.



Протестите избухнаха като опозиция против проектите на държавното управление да ограничи потреблението на Коронавирус пропуски единствено за хората, които са имунизирани или са преболедували вируса, изключвайки тези, които имат негативен тест.

Властите възобновиха някои карантинни ограничения предходния уикенд за да забавят засиленото разпространяване на вируса, само че ежедневните заразявания останаха на най-високото си равнище от началото на пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР