Разминаване между заповедта на здравния министър, въвеждаща нови национални ограничителни

...
Разминаване между заповедта на здравния министър, въвеждаща нови национални ограничителни
Коментари Харесай

Фандъкова изяснява разминаване в мерките за COVID: Петокласниците учат присъствено! |

Разминаване сред заповедта на здравния министър, въвеждаща нови национални ограничаващи ограничения поради Коронавирус от през днешния ден, и решенията на Софийския действен щаб объркаха учебните заведения.

Неяснотата идва от обстоятелството, че в е записано: " Преустановяват се присъствените образователни занятия (в т. ч. образователни практики, стажове, изнесени образователни часове, изпити, дуална система на обучение) за учениците от 5 до 12 клас в областите с достигната 14-дневна заболяемост над 119,9 на 100 хиляди души население и 15% отсъстващи по аргументи, свързани с поява на признаци на COVID-19, от провеждащите присъствено образование възпитаници за интервала 4-11 ноември. Решението за прекосяване към образование в електронна среда от разстояние се взема от министъра на образованието и науката при изискванията и по реда на член 105, алинея 6 и 115а, алинея 1, 4 и 5 от Закона за предучилищното и учебното обучение.

Вчера. Онлайн не престават да учат и гимназистите до 27 ноември.

Присъствено или онлайн учат петокласниците?

Столичният кмет Йорданка Фандъкова внесе изясненост тази заран. Петокласниците учат присъствено, в случай че не отсъстват 15% и повече от учениците. В София такива случаи няма, сподели тя пред bTV тази заран. 

До края на седмицата седем или осем ДКЦ-та в столицата ще отворят Коронавирус кабинети, а другата седмица още няколко.
Няма разлика за пациентите дали ще отидат там или в триажа пред болница, в случай че са със симптоми, като на място ще бъдат диагностицирани. Лечението обаче ще се прави от персоналния доктор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР