Размерът на застрахователната премия е $1,52 месечно В Япония е

...
Размерът на застрахователната премия е $1,52 месечно В Япония е
Коментари Харесай

Застраховане от деменция е най новият продукт за застаряващото население на Япония

Размерът на застрахователната награда е $1,52 месечно

В Япония е създаден сложен осигурителен артикул, който обгръща болести, свързани с деменцията (старческо слабоумие), като отговор на възходящия брой възрастно население. Застраховката " Помощ при деменция " е създадена в партньорство от застрахователя Saint-Plus Small Amounts and Short Term Insurance и фармацевтичната компания Eisai. Застрахователното покритие обгръща хората на възраст от 40- до 90 години, които могат да разчитат на обезщетение при диагностициране на деменция.

Размерът на застрахователната награда е $1,52 месечно. Като спомагателна услуга на застрахованите ще бъдат препоръчани съвещания от публичната благотворителна организация Alzheimer’s Association Japan.

По данни на японското здравно министерство, през 2012 год. броят на диагностицираните хора с деменция е 4,62 милиона души. Очаква се към 2025 година засегнатите от " заболяването на старостта " да доближат 7 милиона.

Според проучване на Eisai, направено измежду 224 мъже и дами на възраст над 40 години, максимален източник на безпокойствие за японците се явява " личното заболяване или заболяване на член от фамилията ", тъй като това носи след себе си финансово и обществено задължение както за болния, по този начин и за неговите близки.
Още по тематиката 20 Февруари 2018 | Японски застрахователи понижават наградите поради дългоденствие на клиентите си
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР