Размерът на сивата икономика се е увеличил. За 15 г.

...
Размерът на сивата икономика се е увеличил. За 15 г.
Коментари Харесай

Синдикатите: 140 държави са съгласни да имат 15% корпоративен данък, българският бизнес обясни, че ще фалира

Размерът на сивата стопанска система се е нараснал. За 15 година размерът на Брутният вътрешен продукт набъбна 2,5 пъти. През 2007 година размерът на сивата стопанска система е бил към 16 милиарда лв., в този момент е към 40 милиарда лв.. Това съобщи Любослав Костов – вицепрезидент на КНСБ и шеф на Института за обществени и синдикални проучвания и образование (ИССИО) в предаването РеВизия като се базира на показателя " Икономика на ярко " на АОБР.

Той отбрани предлаганите данъчни промени от КНСБ. " С данъчната смяна за Минималната работна заплата, която предлагаме, работещите ще имат 13-та заплата. Вътрешното ползване движи действителния стопански напредък. Инфлацията не се помпа от търсенето. В България нямаме формулировка за спекулата, ценообразуването е сбъркано ", изясни Костов пред NOVA NEWS.

Той бе безапелационен, че съотношението на облагането на директни и косвени налози и на доходи в бюджета е мощно накриво. " Трудът е 2-3 пъти по-силно претрупан от капитала. Ако желае България да се стреми към Европейските страни, би трябвало да има и съответна данъчна система ", изясни той.

" 140 страни се подписаха, че са съгласни да имат 15% корпоративен налог, българският бизнес изясни, че ще банкрутира. Къде ще избяга? Във всяка страна е по-висок данъкът ", изясни синдикалистът. Сега налог облага е 10%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР