Размерът на държавната за един получен действителен глас за 2021

Размерът на държавната за един получен действителен глас за 2021 ...

Субсидията за партиите остава 8 лева на глас.

Размерът на държавната за един получен действителен глас за 2021 г. остава 8 лева. Това решиха без дебат депутатите по време на приемането на второ четене на текстове от законопроекта за държавния бюджет за следващата година.
Право на такова имат всички партии в парламента, както и "Възраждане", която на последните избори е получила подкрепата на повече от един процент от гласуващите. Отхвърлено беше предложението на "Воля" субсидията за действителен глас да е 0 лева.

Предложението за таван на партийната субсидия отпадна от дневния ред на парламента Предложението за таван на партийната субсидия отпадна от дневния ред на парламента
Парламентът трябваше да започне днешния парламентарен ден с работа по предложението на "Обединени патриоти" за промени в Закона за поли...
Парламентът прие още пенсионерите, които получават пенсии от 300 до 369 лв., колкото е линията на бедността, да получат еднократно ваучери за храна на стойност 120 лв. през април.
Не бе приета идеята на "Обединените патриоти" да има ваучери за почивка, за които да бъдат отделени 180 млн. лв. Мнозинството отхвърли и предложението на БСП да бъдат отпуснати повече средства за ваучери за храна на работещите. Парламентът прие още помощи за деца да получават само родители с доход под 510 лв., но предстои да бъдат гласувани и данъчни облекчения.
Минималният размер на фискалния резерв към 31 декември 2021 г. е в размер 4,5 млрд. лв., приеха още депутатите. Максималният размер на държавния дълг към края на 2021 г. не може да надвишава 31,9 млрд. лв. Максималният размер на новия държавен дълг, който може да бъде поет по реда на Закона за държавния дълг, е 4,5 млрд. лв.
В 20 часа депутатите приключиха работа за днес. Гласуванията по текстовете от бюджета продължават утре сутринта. 

Патова ситуация за субсидиите в парламента, партиите без пари догодина? Патова ситуация за субсидиите в парламента, партиите без пари догодина?
Неочакван обрат в пленарна зала по време на гласуванията в бюджета изглежда ще остави партиите без пари за догодина. Парламентът изпад...
Какво още решиха депутатите вижте и

Източник: actualno.com