Разменените в болница Шейново бебета може да бъдат предадени на

...
Разменените в болница Шейново бебета може да бъдат предадени на
Коментари Харесай

Адвокат разкри как разменените бебета могат да бъдат върнати на биологичните им родители

Разменените в болница " Шейново " бебета може да бъдат предадени на биологичните им родители единствено след след определяне на действителния генезис на децата . Това може да бъде направено от прокуратурата на база на експертизи.

Това разяснява пред Българска телеграфна агенция адв. Калина Михайлова.

" Има и административна процедура, която открива биологичната майка . Действителният генезис на детето може да бъде потвърден и пред съда. Инициатор на тази процедура може да е както майката, по този начин и бащата на детето ", уточни Михайлова.

След несъмнено определяне на произхода, никой не може да попречи на родителите да бъдат с детето си , добави юристът.

Според адв. Михайлова би било добре двете фамилии да открият контакт и с поддръжка на психолози и обществени служащи децата да открият контакт с биологичните си родители. Така, на база диалогичността сред фамилиите, предаването на децата може да стане доста по-лесно . Фактическото предаване, в случай че някой откаже да извърши решение на съответния орган, може да стане и с полиция. Ако бъде потвърдено, че бебетата са разменени, няма по какъв начин те да останат при майките, при които са в този момент.

Михайлова сподели, че и двете майки имат учредения да съдят лечебното заведение .

Близо 30 души са разпитани по случая с разменените бебета, сподели пред публицисти заместник-районният прокурор Иван Стефанов. Той уточни, че разпитите са станали в границите на една седмица.

По следствието към този момент са приобщени биологични материали от майките на двете деца. А Д Наказателен кодекс експертиза е открила, че децата на двете майки са разменени при изписването им, сподели Стефанов и добави, че текат в допълнение разпити на очевидци, с изключение на към този момент разпитаните 28 души. И двете майки са се съгласили да дадат биологичен материал. От прокуратурата показаха още, че следствието открива проблема от септември и дали съзнателно са сменени дребни деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР