Разливът от потъналия край Созопол кораб „Мопанг” показа, че не

...
Разливът от потъналия край Созопол кораб „Мопанг” показа, че не
Коментари Харесай

Любен Дилов: Белята „Мопанг” показа, че не сме готови за истинска екокатастрофа

Разливът от потъналия край Созопол транспортен съд „ Мопанг” сподели, че не сме подготвени за същинска екокатастрофа. Това е пакост, само че е дребна пакост, уточни Любен Дилов-син в предаването „ Тази сутрин”. По думите му във всеки миг през Черно море минават към 50 огромни плавателни съда, доста от които транспортират петрол и в случай че министър председателят Борисов не се е заел персонално със случилото се, то още щяхме да се чудим кое министерство дава отговор.
Започва интервенцията по източването на нефтения разлив край Созопол Потъналият транспортен съд „ Мопанг ” сега изпуска доста малко количество гориво
Дилов уточни, че разливът е допустимо да се окаже не изключително нездравословен за природата. По думите му в кораба кипи живот – миди, риби и други и очевидно не се отразява неприятно на околната среда.

Водолазите започнаха да работят от през вчерашния ден - бързо и пламенно. Корабът ще бъде продънен на доста места, с цел да се вдигне естествено мазута и да бъде събран, уточни още Дилов. В горивните камери ще бъде засмукано с помпи. „ Под водата няма неспокойствие, казусът е със съдовете от горната страна. До 30-40 дни ще завърши операцията” , сподели той.

По мотив злополуката край Своге Дилов уточни, че е обикновено такава покруса да „ разрита публичния кошер”. За него огромният диалог е на равнище действие на публични поръчки и поправки в бранша.

Управляващите не звучат правдиво, счита той. Винаги съм бил да се прави кабинет на малцинство – политически зряло е, добави писателят във връзка търканията в ръководещата коалиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР