Разливът от мазут от потъналия край Созопол кораб не е

...
Разливът от мазут от потъналия край Созопол кораб не е
Коментари Харесай

Дрон засне мазутния разлив: Кризата не е овладяна!

Разливът от мазут от потъналия край Созопол транспортен съд не е овладян, сигнализираха от Сдружение " Да запазим Корал ".

Снимки от дрон демонстрират, че разливът е стигнал съвсем до Свети Влас, а на плаж Корал не престават да излизат катранени топчета.

Замърсеното море всеки ден изхвърля и мъртви делфини. Първият сигнал, че морето изхвърля мазут от потъналия транспортен съд " Мопанг " в созополския залив беше получен при започване на август.

" Имаме фотоси с дрон от тази заран, на които ясно си проличава, че петното е от " Мопанг " до Созопол и стига съвсем до марината на братя Диневи. Тоест, това са километри, то продължава да си извира и излиза ", акцентира Атанас Русев от Сдружение " Да Запазим Корал "

Според природозащитниците северният вятър, който се чака тази седмица, и теченията ще разнесат мазутното леке до плажовете в Слънчев бряг, оповестява Bulgaria ON AIR.

Русев сигнализира, че с изключение на мазут през последните дни морето изхвърля и по две, три мъртви делфинчета. Засега не намира връзка сред тяхната гибел и мазута във водата.

От Сдружението приканват за незабавни ограничения, за запазване на Черно море. Според природозащитниците замърсяването с мазут е голям проблем за българското Черноморие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР