Разликите в специфичните заплащания на служителите в сектор Сигурност са

...
Разликите в специфичните заплащания на служителите в сектор Сигурност са
Коментари Харесай

Министър Славов: Ще се стремим да няма разлики в заплащането в сектор „Сигурност“

Разликите в характерните заплащания на чиновниците в бранш „ Сигурност " са необясними и ще се стремим заплащанията Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) и Главна дирекция " Охрана " (ГДО) да се развиват в сходство с тези в останалите ведомства със сходна активност. Тази позиция съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов на среща с всички синдикати от системата на местата за отнемане от независимост и правосъдната защита.

Доц. доктор Славов пое ангажимент да сложи пред Министерството на финансите казуса за съществуващите разлики в някои заплащания на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, от една страна, и на тези на ГДИН и ГДО, от друга. Става дума за вещевото доволство, парите за характерните условия на труда, тези за храна и други

" Няма безапелационен мотив за какво за едните чиновници може, а за другите - не ", сподели министърът на правораздаването, като в това време регистрира изравняването на заплатите с тези във вътрешното министерство през последните месеци. Той ще постави всички старания, с цел да не се стига до обществено напрежение в двете основни дирекции - осъществяване на наказванията (ГДИН) и защита (ГДО).

На срещата в Министерство на правосъдието през днешния ден бяха представители на Съюз на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана ", Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците в ГДИН, както и Синдикат на работещите в местата за отнемане от независимост към КНСБ. Участваха също отрасловите зам.-министри Георги Николов и Емил Дечев, както и професионалните управления на двете основни дирекции.

Отново беше подложен и въпросът за преразглеждане на режима на работа на надзорно-охранителния състав в пандизите, който е 12-часов. На следващото гледище да се търси опция и за връщане на 24-часовите смени, министър Славов отговори: „ Няма път обратно ". И изясни - смяната на режима е в отговор на безапелационните условия на Комитета срещу изтезанията на съдебна експертиза, освен това - тя дава забележими позитивни резултати.

Сред целите на управлението на Министерство на правосъдието за тази година е и завършването на новия затвор и образователен център в с.Самораново и превръщането на тази огромна инвестиция в нов стандарт за пенитенциарното дело у нас.
На срещата бе декларирано и желанието на екипа в Министерство на правосъдието за правилен разговор със синдикатите, тъй че проблемите да се слагат и вземат решение навреме.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР