Разлика в касовата наличност и в наименованието на стоката или

...
Разлика в касовата наличност и в наименованието на стоката или
Коментари Харесай

НАП: 114 нарушения са установени за месец при проверките, свързани с цените на храните

Разлика в касовата наличност и в наименованието на стоката или услугата в касовия бон са преобладаващите нарушавания, открити от Националната организация за приходите (НАП) при инспекциите в търговски обекти в интервала 15 февруари - 17 март 2023 година

Това оповестиха от Национална агенция за приходите на въпроси по отношение на инспекциите, които от приходната организация реализират във вериги магазини за хранителни артикули и супермаркети дружно с други контролни органи - Министерството на земеделието, Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), предава Българска телеграфна агенция. Контролните дейности бяха стартирани от страната поради високите цени на храните.

За интервала 15 февруари - 17 март данъчните са открили общо 114 нарушавания. Извършените взаимни инспекции са над 570.

Преди дни инспектори от Национална агенция за приходите, БАБХ и чиновници на реда ревизираха за противозаконна търговия най-големите зеленчукови тържища в Пловдив и София. Данъчните откриха общо 5 нарушавания, измежду които липса на касов уред, неиздаване на касова записка и разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР