Различните участъци от бул. Александър Стамболийски“ в Пловдив, които трябва

...
Различните участъци от бул. Александър Стамболийски“ в Пловдив, които трябва
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 30.11.2022 г.

Различните сектори от бул. „ Александър Стамболийски “ в Пловдив, които би трябвало да се разкопават поради реализацията на ВиК плана за Южния обходен колектор, ще се затварят след празниците. За това се схванаха зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов със Савина Тодорова – механически началник на плана. „ Докато се съгласува краткотрайната организация на придвижване, ще влезем в почивните дни към Коледа и Нова година, а действителната работа ще стартира едвам при започване на януари 2023 година “, безапелационни бяха и двамата заместници на Здравко Димитров. Това искане беше подкрепено и от кмета на регион „ Южен “ Костадин Язов и признато от представителя на компанията реализатор.

=============================

За първи път от години насам се прави ремонт на тротоарите в Асеновград. Ремонтните действия стартираха от бул. " България ". Заложени за осъществяване са общо 3700 квадратни метра тротоарна настилка за замяна. Ремонтират се тротоари и на ул. " Васил Левски ", както и към общинския пазар. " Навсякъде, където е очакван ремонт, ще бъдат огледани и дърветата - тези, които са в преклонна възраст и са рискови, се отстраняват, като на тяхно място ще се засаждат нови. Целта е да осигурим безвредна и налична среда ", уточни кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

==================================

Късо съединяване подпали тази нощ селскостопанска сграда в Рудозем. В постройката на ул. „ Родопи “ пламъците са унищожили 25 кв. м покривна структура, 4 тона пелети, 7 куб. м. дърва за огрев, моторна резачка и косачка. Изгорели са и 10 стъклопакета на прозорци и са опушени 100 кв. м. стени. Огнената буря е локализирана навреме преди да обхване близките жилищни здания. Няма потърпевши хора, оповестяват от пожарната.

==========================================

Изложбата „ Колекция с продължение “ на Дарик се открива от 18:00 ч. довечера в Градската художествена изложба в Пловдив. 34-ма художници показват над 40 картини, взели участие в пленерите на Дарик през годините.

==========================================

Живко Петров Трио показват през днешния ден новия си албум в Кукления спектакъл в Пловдив. Концертът е от 19:00 ч. Две години откакто JP3 ни дадоха нова посока с албума „ Change the way ”, в този момент е време за странствуване до някои от най-вълнуващите места с новата тава „ On the way ”. Композициите отново са дело на Живко Петров (пиано), а дружно с Димитър Семов (ударни) и Димитър Карамфилов (контрабас) рисуват картини от 11 точки на света, по този начин както ги виждат и усещат. Слушайки албума, можем да се пренесем до сантименталния Рим, вълнуващо горещите Аржентина и Мароко, да усетим ритъма на София, Монреал и Ню Йорк или да се отпуснем, представяйки си Лондон след дъжда и Осло преди май, споделят основателите на частите.

=====================================

Коледна благотворителна акция „ Бъди смяната - подай ръка на дете! “ в поддръжка на деца в неравностойно състояние от община Димитровград разгласи ученическият парламент към Детския и юношески център. Инициативата започва от на следващия ден и ще продължи до 15 декември. Организаторите са подготвили и лист с нещата, от които имат потребност децата и техните фамилии: дрехи; обувки; играчки; книжки; раници, тетрадки и други. Още информация за акцията може да видите на уеб страницата ни darik.bg.

======================================

Поредица от събития за покачване на коледния дух провежда Община Панагюрище в навечерието на зимните празници. Първото от тях е запалването на светлините на коледна декорация. То следва на следващия ден в 17:30 часа. С празничния театър „ Бяла магична приказка ” ще бъде посрещнат Дядо Коледа. Триметров полярен мечок, мразовит човек и баснословен принц са единствено дребна част от атракциите, планувани в спектакъла. Целият месец декември е изпълнен с доста събития, които допринесат за празничната атмосфера, допълват от Община Панагюрище.

Информации на Лалка Златанова, Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР