Различните народи имат различни вярвания и митове за това какво

...
Различните народи имат различни вярвания и митове за това какво
Коментари Харесай

Ето защо ви играе окото

Различните нации имат разнообразни вярвания и легенди за това какво ви чака, в случай че лявото ви око " играе ". От Китай до Индия - хората постоянно са се опитвали да обяснят това положение или да схванат какво им предвещава. Китайците споделят, че в случай че лявото ви око трепти, то ви чакат богатства новина и доста пари. Това поверие е познато и по нашите земи. В Китай считат, че в случай че това става с дясното око е на неприятни вести и беднотия.

В Индия пък е противоположното - в случай че ви трепти дясното око - очаквайте пари, в случай че пък е лявото - неприятно. Зависи и от това дали сте мъж или жена. Ако на жена ѝ трепка лявото око - би трябвало да се радва, в случай че си мъж обаче -трябва да се тревожиш.

В някои елементи на Африка, трептенето на долния клепач значи, че скоро ще рониш сълзи. Ако ви играе горен клепач - ще имаш непредвидени посетители.

На Хаваите трепти ли ти окото - чакай посетители. Има и версия, че може да се простите с член на фамилията, в случай че ви трепти лявото, а ще се появи нов член на фамилията, в случай че трепка дясното.

Трептенето на очите е постоянно срещано събитие. Обикновено то си отива за няколко часа, само че има случаи, в които се застоява със седмици и даже с месеци.

Има няколко съществени аргументи лявото или дясното ви око " да играят ", както сме привикнали да споделяме у нас. Ще посочим като най-вероятни причинители на трептенето преумората, стрес, злоупотребата с кофеин и алкохол, сухи очи, хормонален дисбаланс, алергия. Когато окото ви трепти за час-два, няма потребност да се притеснявате.

Най-вероятно не става дума за медицински проблем. Ако обаче трептенето продължи няколко дни - уверете се, че си почивате задоволително и не сте претрупани с работа и задължения. След като изброихме най-вероятните аргументи, време е да кажем няколко думи и за това по какъв начин да се отървете от това досадно положение. Спрете да живеете под стрес. Понякога всички ние се напрягаме повече от нужното, само че тялото на всеки реагира друго.

Трептенето на окото обаче с изключение на белег за несъразмерен стрес, може да значи, че имате проблеми с очите. В йога има доста извършения за очите, а техниките за дишане също не са за занемаряване - те ще облекчат организма ви и ще ви отдалечат от всекидневието напрегнат. Спете повече. Липсата на сън от време на време се дължи на нервно напрежение или друго, само че едно е несъмнено - това е една от главните аргументи за трептенето на очите.

Преумората на очите в наши дни най-често става поради несъразмерното стоене пред компютъра. Задължително използвайте защитни очила и обърнете внимание на това дали мониторът ви е подобен, който щади очите. Ако не - сменете го!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР