Различните измервания на борбата с корупцията, най-вече на Трансперанси интернешанъл“,

...
Различните измервания на борбата с корупцията, най-вече на Трансперанси интернешанъл“,
Коментари Харесай

Александър Андреев от ”Дойче веле”: Проблем на България са корупцията и мутризацията

Различните измервания на битката с корупцията, най-много на „ Трансперанси интернешанъл “, слагат България на последно място измежду страните от Европейски Съюз. В прилежаща Румъния, с която България нормално се съпоставя, въпреки всичко реализира нещо в битката с корупцията, изправяйки редица политици пред съда. За този имидж на България има и една субективна причина – част от задграничните публицисти поемат клишето „ най-бедната и най-корумпираната “, без да го подлагат на сериозна журналистическа инспекция. По-лошото е, че в случай че го подложат и то се удостовери, те вършат идната наложителна крачка – да потърсят и позитивната страна, споделя Журналистът от " Дойче веле “ Александър Андреев.

Журналистът добавя пред BiT, че обликът на България в навечерието на европредседателството е неприятен. Причина за това обаче не са единствено изявленията в медиите.

Критиките към страната са основателни, с изключение на корупцията, проблем е и мутризацията на обществото, демографския проблем, приключването на мозъци, проблемите в опазването на здравето и обучение, национализма, омразата към ромите, бруталното отношение към бежанците. Като ярък лъч могат да се отбележат констатациите за възхода на българската стопанска система, повишаването на приходите и постоянните държавни финанси, уточни Андреев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР