Различните храни имат различен срок на годност в хладилника или

...
Различните храни имат различен срок на годност в хладилника или
Коментари Харесай

Колко време издържат храните в хладилника ни?

Различните храни имат друг период на валидност в хладилника или фризера. Как можем да ги съхраняваме, без да нарушаваме вкусовите и питателните им качества?

Месо

Сготвеното месо ще резервира питателните си качества до седем дни при вярно предпазване в хладилника. Ако решите да го замразите, ще може да го употребявате даже след осем месеца.
 храни Thinkstockphotos
Млечни артикули

Твърдо сварените яйца могат да престоят една седмица в хладилника, без да трансформират питателните и вкусовите си качества. Разбира се, има възможност да се скапват по-бързо, в случай че не се съхраняват вярно или са варени под 10 минути. 

Киселото мляко може да се съхранява от 7 до 10 дни след приключване на периода за продажба, а прясното млякото – до една седмица.-->

Пресните и меките сирена, както и моцарелата могат да останат до 2 седмици в хладилника.
 яйца Thinkstockphotos
Морска храна

Сьомгата, скаридите и рибата звук, в случай че са сготвени могат да устоят сред 3 и 4 дни, а сурови единствено е 1 или 2 дни.

Във фризера рибата ще резервира вкусовите си качества сред 6 и 9 месеца.



Зеленчуци


Печените зеленчуци могат да се употребяват до седмица след първичното им подготвяне. Трябва обаче да се съхраняват в затворен съд.

Почти всички зеленчуци са подобаващи за заледяване. Срокът за съхранението им е от 9 до 12 месеца. Неподходящи за фризера са краставиците, марулите и репичките.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР