Различни, кое от кое по-интересни, постижения всяка година влизат в

...
Различни, кое от кое по-интересни, постижения всяка година влизат в
Коментари Харесай

Най-стръмната улица в света

Различни, кое от кое по-интересни, достижения всяка година влизат в книгата на върховете на Гинес. Типичен образец за това е и един от последните върхове, обвързван с най-стръмната улица в света , която се намира в градчето Харлек в Северен Уелс.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Owen Blandy (@thebikingbaker) на Авг 30, 2017 в 2:40 PDT

За да аплайват за купата най-стръмната улица в света, локалните хора от Харлек проучили какви за условията и разбрали, че Гинес има 10 критерия, на които би трябвало да дава отговор улица, в случай че желае да получи връх. Две от изискванията са да бъде с твърда настилка и да има здания около пътното платно.

След като станало ясно, че Ffordd Pen Llech дава отговор на всички критерии, трябвало да бъде измерен наклонът на улицата. Установило се, че е 37.45 градуса. В конкуренцията за връх на Гинес, Ffordd Pen Llech си съперничи с улица Baldwin в Дъндин, Нова Зеландия, която беше отличник . Там обаче е измерен надолнище от 35 градуса, написа BBC.
 Снимка 435194

Независимо, че множеството жителите на Харлек живеят в подножието на стръмния рид, пощенската станция и локалния аптекар се намират навръх върха. А това, несъмнено, прави изкачването ѝ наложително, което си е един тип подготовка.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Rhys James (@rhys_beiciocymru) на Юли 18, 2019 в 8:31 PDT

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР