Различията според Велев са в степента на компенсация, която трябва

...
Различията според Велев са в степента на компенсация, която трябва
Коментари Харесай

Президентът Радев и бизнесът с единна позиция и малко различия за цената на тока

Различията съгласно Велев са в степента на отплата, която би трябвало да се предприеме във връзка с бизнеса и те са сред промишлеността и енергийното министерство. Бизнесът предлага след разрешението на Европейска комисия да се компенсират 75% от горницата над 185 лева за мегаватчас всички небитови консуматори на ток. Това няма да бъде непозволена държавна помощ, защото компенсацията ще е поголовна, т.е. няма да е за обособени сектори или обособени компании.

От енергийното министерство предложили да се постави таван до 1000 лева за мегаватчас, каквато цена токът в действителност стигна няколко пъти тази година и да се компенсират потребителите с 30% от тази цена. Така обаче съгласно Велев остават едни 700 лева за мегаватчас, които ас доста над прогнозната цена от 119 лева за тази година.

" Предадохме на президента нашите планове, от които се вижда, че в случай че се одобри нашият вид за отплата, парите, които ще даде страната са доста по-малко от свръхпечалбите, които натрупаха АЕЦ " Козлодуй " и другите производители на ток, както и от остатъка във фонд " Сигурност на енергийната истема ". При това без да считаме нарасналото събиране на Данък добавена стойност и другите косвени доходи. Държавният глава макар неналичието на пълномощия може въпреки всичко да насочва послания, да води диалози, което не е малко ", сподели още Велев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР