“Различието в мненията между министъра на енергетиката и председателя на

...
“Различието в мненията между министъра на енергетиката и председателя на
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Без „Газпром“ не можем да си докараме газ на нормална цена



“Различието в мненията сред министъра на енергетиката и ръководителя на КЕВР приказва за незадоволителна изчерпателност в една проблематика, която е значима. Газът ще бъде повишен без значение по какъв метод ще бъде открит интерконекторът с Гърция и какво количество азерски газ ще успеем да вкараме от там. ” Tова съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в ефира на BG on AIR.
Според енергийния специалист, обстановката може да стане плачевна, в случай че страната ни не спре да шикалкави и не осъзнае, че без „ Газпром “ не можем да си докараме естествена цена. „ Защото може и да има свободни количества, само че за жалост цената ще я платим ние хората. За това е отговорен оня, който отхвърли да заплаща на „ Газпром “ – министъра на енергетиката в постоянното държавно управление, който беше от Има Такъв Народ “, добави той.
„ Президентът приказва за транспарантни процедури, само че знае ли някой действително какво се случва? Най-ниската цена, която ще получим е към 190 евро на мегаватчас и то без цената на регазификацията – и това, в случай че има слотове. Унгария, която има дълготраен контракт с „ Газпром “ получава своя газ на към 60 евро на мегаватчас. Украйна спря единия газопровод през своята територия, а глобите не дават опция за въвеждане на турбините. Северен поток 2 стои и с тези 53 милиарда куб. м. годишно и нищо не се случва “, разяснява Ерменков за цената и доставките на синьото гориво.
По думите му „ Газпром “, макар глобите осъществят голяма облага от над 40%. „ Реално глобите нямат резултат против страната, против която са ориентирани, а водят към самоубийство “, разяснява той.
„ Става въпрос за въвеждане на правила на борсата, при които евтиният ток да се търгува в границите на вътрешното ползване, а останалото да върви към борсата. Говорим за гарантиране на цени на електрическата енергия, които да са удобни за бизнеса и потребителите “, сподели в умозаключение Таско Ерменков за предложенията на левицата в енергийната сфера.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР