Разлагащите се трупове на норки, погребани на сметища в след

...
Разлагащите се трупове на норки, погребани на сметища в след
Коментари Харесай

Трупове на норки в Дания се превръщат в резервоар за коронавируса?

Разлагащите се трупове на норки, заровени на сметища в след всеобщото им заличаване във фермите в страната, може да са заразили подпочвени води, заяви Ройтерс. В началото на ноември датското държавно управление разпореди ликвидирането на близо 17 милиона норки във ферми поради разпространяването на мутиралия варианти новия ковид.
Логистичните провокации пред тази огромна акция накара управляващите да погребат част от норките в ями на дълбочина два метра във военна зона в Западна Дания. По-късно държавното управление сподели, че има намерение да ги реалокира оттова, откакто част от труповете се бяха появили на повърхността на земята, евентуално в резултат на действието на газове от процеса на разложение. В проучване, поръчано от датската организация за отбрана на околната среда в края на ноември на Геологическото сдружение на Дания и Гренландия и Техническия университет на Дания, се споделя, че подпочвените води в региона може към този момент да са нечисти. Авторите приканват управляващите към незабавни дейности. Датската организация за отбрана на околната среда не се отзова за коментар пред Ройтерс. Службата организира спомагателни изследвания, с цел да реши въздействието на всеобщите гробове върху околната среда, като се вземат и геофизични проби. Резултати се чакат при започване на идната година, прецизира.
 Министерска оставка след избиването на милиони норки в Дания Министерска оставка след избиването на милиони норки в Дания
Министърът на земеделието на Дания Могенс Йенсен разгласи, че ще се отдръпна от поста, откакто бе засипан с рецензии за решението си да ли...
Преди заравянето на убитите норки управляващите увериха, че това няма да изложи на риск питейната вода и предпазените региони. Местата, където са заровени животните, се охраняват непрекъснато от хора и животни. Местните хора се оплакват от опасности за здравето, а медиите пишат за " норки зомбита ".
Междувременно ограниченията за частична карантина, които са в действие в 38 датски общини, измежду които и трите най-големи града в страната, ще бъдат разширени и ще обгръщат към този момент и тридесетина други общини, в миг, когато случаите на болест бързо порастват, заяви през днешния ден министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике, представен от Франс прес. Така от рестриктивните мерки ще бъдат наранени близо 60 % от датчаните. Ограниченията - затваряне на прогимназии и гимназии, питейни заведения, заведения за хранене и културни обекти - ще работят до 3 януари. За последните 24 часа в кралството с 5,8 милиона население здравните управляващи записаха рекорден брой от 3132 случаи, заяви на конференция министър Хойнике. Той обаче увери, че в Дания епидемията остава " под надзор ". " Стойте си вкъщи! Не се поддавайте на желанието да посрещате посетители и да сте измежду доста хора ", прикани министър-председателката Мете Фредериксен при идването си в Брюксел за срещата на високо ниво на Европейски Съюз. Регионите Зеландия към покрайнините на Копенхаген и Средна Ютландия от 16 часа на следващия ден ще са обхванати от ограниченията, оповестени в понеделник, които към този момент засегнаха Копенхаген и предградията му, както и градовете Орхус и Одензе. Тези ограничения последваха първата поредност от национални ограничавания, въведени в края на октомври, при започване на втората вълна на болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР