Разкриват се нови офиси за регистрация на безработни. Това съобщиха

...
Разкриват се нови офиси за регистрация на безработни. Това съобщиха
Коментари Харесай

Разкриват нови офиси за регистрация на безработни

Разкриват се нови офиси за регистрация на безработни. Това оповестиха от министерството на труда и обществената политика. Целта е да се понижат опашките и създалото се напрежение във към този момент съществуващите бюра по труда.

Те ще бъдат разкрити краткотрайно – за интервала на изключителното състояние. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки работен ден от 8:30 до 17 ч., а описът с адресите им може да намерите тук. При нужда от откриване на нови офиси, описът ще бъде навреме допълван.
Деница Сачева: За втори следващ ден понижава броят на записаните безработни 1553 заявки са подадени този четвъртък по стратегия „ 60/40 “ за 22 015 чиновници и служащи, заяви общественият министър
Както и всички бюра по труда, по този начин и в изнесените – клиенти ще се одобряват при засилени защитни ограничения.

От ведомството допълват, че за интервала на изключителното състояние нормативно избраните периоди за обезпечените лица, каквито са множеството останали без работа, стопират да текат. Документите за регистрация в бюрото по труда и за приемане на компенсации за безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след анулацията на изключителното състояние и ще се считат за подадени в период.
Срещу опашките пред бюрата по труда: Подаването на заявки може да става и отдалечено Общият брой на безработните у нас е над 265 хил, а изгубилите прехранване поради рецесията с COVID-19 са към 67 хиляди
От Агенцията по заетостта припомнят, че към този момент записаните лица, които имат планувани срещи с трудовия си медиатор, не е належащо да посещават офисите в интервала на изключително състояние.

От общественото министерство приканват хората да употребяват електронните услуги на Агенцията по заетостта и най-много опциите за отдалечена регистрация в бюрото по труда и онлайн подаване на заявление за компенсации за безработица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР