Разкритията, че клиенти на израелската компанията NSO Group (НСО груп)

...
Разкритията, че клиенти на израелската компанията NSO Group (НСО груп)
Коментари Харесай

България може да се озове в центъра на шпионската афера Pegasus

Разкритията, че клиенти на израелската компанията " NSO Group " (НСО груп) са шпионирали публицисти, деятели и политици, провокира политически кавги по целия свят, а от ден на ден следи водят и към България. Компанията е разработчик на софтуера за следене " Pegasus " (Пегас) за който се допуска, че и употребен за непозволено шпиониране и следене.

Mеждународно медийно следствие разкри по какъв начин секрети служби по света шпионират публицисти, политици и цивилен деятели, употребявайки програмата на компанията, която би трябвало да се употребява за следене на терористи и престъпни групи.

Според следствието, в което вземат участие публицисти от " Гардиън ", " Вашингтон пост ", " Монд " и други международни медии, софтуерът е бил употребен непозволено в 10 страни - Азербайджан, Бахрейн, Индия, Казахстан, Мексико, Мароко, Руанда, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства плюс Унгария - единствената в Европейски Съюз, която го е прилагала.

Програмата " Пегас " може да включи камерата или микрофона на телефона и да открадне данни от него, без притежателят да разбере.

Българската диря
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР