Разкрития за съмнения и злоупотреби в спортното министерство обяви служебният

...
Разкрития за съмнения и злоупотреби в спортното министерство обяви служебният
Коментари Харесай

Разкриха злоупотреби в спортното министерство: 4 НПО-та получили 5 млн. лева

Разкрития за подозрения и злоупотреби в спортното министерство разгласи служебният отраслов министър Андрей Кузманов на брифинг в Министерски съвет.

Той заяви, че единствено за последната година са раздадени 5 милиона лв. на четири неправителствени организации в областта на спорта, като най-обезпокоителното е, че огромна част от парите са ориентирани към три от тях, които се управляват от едно и също лице. Фирмите печелят съвсем една и съща сума от 670 000 лева

" Възложих експертни инспекции освен в министерството, а и в прилежащите сдружения, които страната има присъединяване към министерството, в това число и спортния тотализатор. Имаме разнообразни сигнали от доста места, по отношение на тези сдружения, които са към Министерството на спорта ", сподели министърът.

Той добави, че има Национална тактика за младежта 2021-2030 година, която не е призната. В доста къс период министерството е изготвило плана за тази тактика и тя е раздадена на министерствата за одобрение.

Основните играчи в тези стратегии са качени на уеб страницата на министерството на спорта, сподели Кузманов. Те са съвсем едни и същи и те печелят стратегиите.

Кузманов изброи няколко организации - Федерацията по ММА, състезателен клуб " Ипон ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР