Разкрития след успешната акция на прокуратурата и ГДБОПСедем обвинени за

...
Разкрития след успешната акция на прокуратурата и ГДБОПСедем обвинени за
Коментари Харесай

Бос на каналджии прибирал по 1500 евро за мигрант

Разкрития след сполучливата акция на прокуратурата и ГДБОП
Седем упрекнати за присъединяване в бандата, тарторът е зад решетките поради дрога 

Пресечни са 16 опита за трафик 

По 2500 евро за всеки прекаран през България мигрант. Това е била сумата, която получавала разрушената тайфа от каналджии, като множеството пари отивали за боса, оповестиха през днешния ден зам.-градският прокурор на София Христо Кирчев и зам. шефът на ГДБОП Любомир Николов.

Както писа “Труд NEWS ”, проведена незаконна група за трафик на преселници от Турция към Сърбия бе разрушена в четвъртък при взаимна акцията на прокуратурата и ГДБОП. Задържани бяха 10 души и претърсени 11 адреса.

“Според събраните досега доказателства са повдигнати обвинявания на 7 лица, измежду които е ръководителят на групата. От тези 2500 евро, 1500 са оставали за него, с останалите той се е разплащал с подчинените си ”, посочи прокурор Кръстев. При обиските у родственици на боса са били открити огромни суми в брой, на един от адресите - пачки със 73 000 лв..

Разследването на бандата, която е единствено от българи, почнало при започване на година, а първите им потвърдени опити за трафик са от април тази година. Мигрантите били превеждани през зелена граница в Бургаско, настанявани краткотрайно в квартири в огромни градове като Бургас, Пазарджик и Пловдив, след което ги прекарвали до София. Оттам били прехвърляни до сръбската граница, където ги поемал лидер. През цялото време у нас босът и подчинените му наемали хора да возят, настаняват и изхранват мигрантите.

В следенето на групата били включени и полицейски структури по линия на Европол от страни, в които дошли мигрантите. Докато сътрудниците на ГДБОП следили бандата, те съумели да пресекат 16 опита за прекосяване на групи с преселници от Мароко, Сирия и Афганистан. В разнообразни градове у нас били хванати “мулета ”, наемани от групата. Срещу тях има формирани 17 обособени досъдебни производства, които са разнообразни от делото за бандата. То е било оразувано през септември след отчет на ГДБОП в Софийска градска прокуратура. 

Междувременно босът бил арестуван по друго дело за опиати и сега се намира в ареста с непрекъсната мярка “задържане под стража ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР