Разкритие в ИспанияШеф е българин, арестувани са общо 20 душиФабрика

...
Разкритие в ИспанияШеф е българин, арестувани са общо 20 душиФабрика
Коментари Харесай

Тайна фабрика бълвала 58 000 кутии цигари на ден

Разкритие в Испания
Шеф е българин, задържани са общо 20 души

Фабрика за незаконни цигари, произвеждала по 58 000 кутии цигари дневно, бе разрушена в Испания при акция на локалните управляващи и благодарение на нашата ГДБОП.

Специализираната интервенция с название „ Malpica-Ordago” е извършена на територията на провинциите Сарагоса, Гуадалахара и Мадрид. Според участници в интервенцията индустриалната мощ на оборудването е с най-високия потенциал за произвеждане на цигари в Европа. Задържани са общо 20 души от друга народност. Ръководителят на групата и виновното лице за производството са български жители.

Поддръжката на оборудването е осъществявана от колумбиец, а индустриалният цикъл е реализиран от украински жители. Някои от тях даже спели в халетата, с цел да работят и да пазят „ стоката”.

При обиски в индустриални постройки и на домашни адреси са открити и конфискувани 264 000 кутии цигари с надписи „ Marlboro”, 1680 кг нарязан тютюн; 5740 кг стрипс тютюн, 206 рола хартия за цигари, 424 320 филтъра за цигари. Намерени били и 325 кашона с картонени елементи на марката Marlboro, машина за рязане на тютюн, машини за пакетиране на цигари марка Molins и за пакетиране на стекове марка Marden Edwars. От конфискуваният материал могат да се произведат 2 млн. кутии цигари. Конфискувани са също два камиона и шест безмоторни лодки. Те се употребявали за превоз, като по лодките имало останки от хашиш.

Според специалисти цената на кутиите цигари е 1,3 милиона евро, а на машините - 1 500 000 евро. От конфискувания материал могат да се произведат 2 000 000 кутии цигари. Производственият завод бил в Сарагоса, а складовете били в Гуадалахара и Мадрид. Всичките цехове били в индустриални зони.

Агентите следили бандата няколко месеца, преди да пристъпят към арести. Според проверяващите оборудванията и машините били способни да създават по 58 000 кутии цигари дневно.

Това е следващата разрушена фабрика за незаконни цигари в Испания, която е ръководена от българи или в нея са работели нашенци.

От закрити тютюневи фабрики
От години изнасяме машини


От 2015 година българи са почнали да изнасят машини от закрити у нас заводи за цигари и ги употребяват за незаконно произвеждане в разнообразни страни, споделиха за „ Труд” антимафиоти. Работниците, както и хората, които са организирали тези заводи, са някогашни чиновници в цигареното произвеждане в България.

Досега единствено в Испания са разрушени няколко завода за папироси, които са били с присъединяване на нашенци.

Последната бе разкрита през февруари 2020 година край град Валядолид. Година преди този момент в Барселона и гр. Константи бе хваната българска тайфа, внесла консумативите и машините от страната ни и произвеждала цигари. Само през 2016 година в Испания бяха разкрити 3 заводи за цигари, ръководени от нашенци, в които имаше подготвена продукция за 7 млн. евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР