Разкрити кражби от частни и обществени обекти, установена незаконна търговия

...
Разкрити кражби от частни и обществени обекти, установена незаконна търговия
Коментари Харесай

След мащабна акция в Сливенско: Разкриха множество престъпления

Разкрити обири от частни и публични обекти, открита противозаконна търговия с тютюневи произведения и други нарушавания , регистрират екипите на реда в Сливен, след извършена в края на предходната седмица огромна интервенция по битовата престъпност., оповестиха от полицията.
 ОД на МВР-Сливен
Акцията е извършена по одобрен проект на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Величков и е извършена на територията на цялата област с екипи на Областната дирекция, Зонално жандармерийско управление-Бургас и чиновници на РДГ-Сливен. 

Целта е противопоставяне на закононарушенията против собствеността и личността, противозаконния рандеман на дървесина, нерегламентирана търговия с тютюневи произведения, нарушавания при изкупуване на черни и цветни метали, определяне на движимости, обект на кражба и контрабанда, както и противопоставяне на наркоразпространението. 

Проверени са 1394 лица и 807 транспортни средства . Осъществен е надзор на престъпния контингент.  Установени са 9 души, оповестени за общодържавно търсене с друга мярка.

Проверени са 18 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 23 заложни къщи, 82 търговски обекта, 60 питейни и увеселителни заведения, 19 автоморги, автосервизи и депа. По Закона за придвижване по пътищата и други нарушавания са формирани 98 фиша и 32 акта . Образувани са 5 бързи и 7 досъдебни производства. 

В поделенията на ОД на МВР  в Сливен, Нова Загора и Твърдица са арестувани 15 лица, причинители на престъпления- 5 пълнолетни и 15 малолетни и малолетни. 

Служители на Районно управление-Твърдица са разкрили обири на движимости и дърва за огрев от елементи парцели в град Шивачево и село Боров дол. Разкрита е кражба на парични суми от облеклата на възпитаници, намиращи се в състезателен салон на учебното заведение в Шивачево.

На територията на Районно упрвление-Нова Загора са разкрити обири на осветителни тела от здравната работа в село Караново. Установени са причинителите, предизвикали материални вреди по слънчеви панели от фотоволтаичен парк в землището на града.
 ОД на МВР-Сливен
Установена е кражба на велосипед и е арестуван причинител на голям брой обири на техника и принадлежности от елементи домове в района. В търговски обект в град Нова Загора е открита нерегламентирана продажба на артикули без акцизен бандерол - цигари.

В хода на интервенцията чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ са открили противозаконна продажба на акцизни артикули. От търговски обект в село Сотиря са конфискувани 7200 къса цигари без бандерол.

Съвместно със чиновници на РДГ-Сливен са осъществени инспекции на 7 обекта по чл.26 от Закона за горите 0 хранилища за предпазване и продажба на дърва за огрев. Не са установени нарушавания.

Специализираните интервенции по разнообразни посоки на активност на територията на региона не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР