Разкрита е пропагандна мрежа в услуга на президента и власттаКризата

...
Разкрита е пропагандна мрежа в услуга на президента и власттаКризата
Коментари Харесай

Мексиканското правителство оперира ботнет в Twitter  

Разкрита е пропагандна мрежа в услуга на президента и властта

Кризата с ковид породи съществено съмнение към властта в Мексико
(снимка: CC0 Public Domain)

Карлос Пиня, мексикански специалист по киберсигурност към университета във Веракруз, разкри пропагандна скица в Twitter, работеща в интерес на сегашния президент на страната – Андрес Мануел Лопез Обрадор.

Това се случва в миг, в който президентът е мощно подложен на критика по отношение на взетите от ръководеното от него държавно управление решения и ограничения в битката против ковид и задаващата се икономическа рецесия.

От началото на епидемията в страната (започнала в средата на март) се регистрира мощен отлив в доверието към мексиканския президент и държавното управление. След многочислени апели и подписки за неговата оставка в разнообразни обществени групи и мрежи от популацията, напрежението очевидно оказва въздействие върху господин Обрадор.

Карлос Пиня разгласява подробна скица по отношение на направените от него открития и пропагандна мрежа (ботнет) с опция за разбор на нейната интензивност в действително време посредством профила си @Piniisima в Twitter.

Los propagandistas digitales activan una campaña manualmente coordinada de “empuje” con #YoTeAdmiroAMLO; La misión es crear la ilusión de apoyo generalizado hacia AMLO. La técnica es la siguiente: 475 tuits se coordinan a través de un esquema piramidal de cuentas “hubs”
hilo⤵️ pic.twitter.com/Bc6n4TZRcr

— Carlos Piña (@Piniisima) March 20, 2020

В допълнение, той прибавя следните уточнения: „ Дигиталните пропагандисти задействат ръчно координирана акция в поддръжка на #YoTeAdmiroAMLO; Мисията е да се сътвори илюзията за необятна поддръжка на Андрес Мануел Лопез Обрадор. Техниката е следната: 475 туитове се координират посредством пирамидална скица от профили концентратори ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР