Разкрит е голям незаконен добив на инертни материали от коритото

...
Разкрит е голям незаконен добив на инертни материали от коритото
Коментари Харесай

Разкриха голям незаконен добив на инертни материали от Струма

Разкрит е огромен противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Струма в землището на село Дрангово, община Петрич, заяви Министерството на околната среда и водите (МОСВ)

Акцията се е провела по предписание на Върховна административна прокуратура и в нея са се присъединили икономическа полиция, жандармерията, министър Емил Димитров, специалисти и шефовете на Басейнова дирекция " Западнобеломорски регион " и на дирекция " Управление на водите " в Министерство на околната среда и водите.

На мястото е имало няколко тежки камиона и багери. В непосредственост до коритото на реката е открита фадрома и товарен камион с влажен неподвижен материал. В прилежащото село Ръждак е намерено огромно количество (около 2-3 хиляди куб. метра) депониран материал. Правено е нелегално преграждане на реката с насипи, като има и сектори със заблатявания. Това основава заплаха от наводнения, в това число засягащи прилежаща страна, защото реката е трансгранична, отбелязва в известието си Министерство на околната среда и водите.

От събраната до момента информация се схваща, че в противозаконния рандеман са забъркани няколко компании на територията на две общини в Благоевградска област. В момента се прави оглед на коритото на реката в сектора от Петрич до Кулата.

Добивът на неподвижен материал от речните корита в България е неразрешен.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Следствените дейности не престават като органите на Министерство на околната среда и водите оказват цялостно подпомагане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР