Разкриха шофьора, който прегазил 22-годишния младеж и чието тяло бе

...
Разкриха шофьора, който прегазил 22-годишния младеж и чието тяло бе
Коментари Харесай

Стана ясно кой е причинил смъртта на 22-годишния Йоан край Леденик! Виновникът опита да се измъкне, но ...

Разкриха водача, който прегазил 22-годишния юноша и чието тяло бе намерено на основен път София-Варна на западния излаз на Велико Търново. В нощта против понеделник Йоан С. е бил затрит от ТИР с българска регистрация. След като блъснал пешеходеца обаче лидерът на камиона не спрял, а напуснал местопроизшествието. През тялото на момчето след това минали най-малко още три други коли, оповестява „ Труд “.

Разследването на случая се прави под наблюдението на Окръжната прокуратура в остарялата столица.

Криминалисти от болярския град бързо влезнали в дирите на отговорния водач. Той е арестуван и са разпоредени голям брой експертизи, посредством които да се потвърди сигурно действието.

Още същия ден след трагичния случай стана ясно, че убитият на пътя юноша е живял в приюта за сираци на Христо Атанасов в близкото село Леденик. Йоан С. от София е бил признат в дома на Атанасов, който от години се грижи за десетки сираци през март тази година. Това описа самият покровител директно откакто бе привикан за различаване на натрупа в моргата на регионалната болница в остарялата столица. Младежът е бил настанен дружно с още други момче и момиче напролет, след дълги молби от страна на шефа на СУПЗ в свищовското село Овча могила, защото тримата са навършили пълноправие и общественото заведение е със напълнен потенциал. Христо Атанасов разказва младото момче като доста добродушно, стеснително и затворено, със занимателен диалект и физически не добре развито за възрастта си. „ Можеше външно да мине за 15-годишен “, изясни Атанасов.

Той твърди, че младежът не е употребявал алкохол, нито стимулиращи субстанции, не е пушел и имал навика всеки ден да обикаля селото и да си купува разнообразни лакомства от магазина там. „ Давах му по два, по пет лв., с цел да си вземе нещо, купуваше си безалкохолно, вафлички. Много обикаляше “, описа още Христо Атанасов.

Йоан имал и рисковия табиет да потегля по основния път за София. „ Неколкократно са ми алармирали, че се движи по автомагистралата, притеснявах се да не го перне някой ТИР “, разяснява още благодетелят на сираците.

В неделя младежът излязъл следобяд от вкъщи на Атанасов с малко парички и тръгнал към селото. Стопанинът признава, че вечерта хапнал и лежащ доста изтощен да спи. „ През нощта се разсъниха, беше към три часа и видях, че го няма. Притесних се и взех решение да карам към полицията, с цел да го разглася за търсене. Отидох да заредя на бензиностанцията и там ми споделиха, че пътят е затворен, че има погубен човек на пътя. Веднага се сетих, че може да е Йоан. Полицаите обаче не ми дадоха пояснения, само че като им споделих защо става дума, се обадиха на кварталния и ми демонстрираха момчето на пътя- то беше! “, споделя Атанасов.

По процедура през днешния ден Христо Атанасов дружно със следовател посети моргата, с цел да се удостовери разпознаването на тялото. Той осведоми още, че бабата на момчето живее в София и е идвала няколко пъти на посещаване в Леденик. Майка му била парализирана.

„ В здравната му брошура написа, че до 2011 година е живял в София, а по-късно – в СУПЗ в Овча могила, изясни още благодетелят.

Според Христо Атанасов въобще не може да става дума за самоубийство, а най-вероятно е станал трагичен случай на пътя.

Междувременно от полицията оповестиха, че лидерът - В.С. / 45 г./ от гр. Варна, е признал за случая.
По случая в РУ- Велико Търново е формирано досъдебно произвеждане, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Днес В.С. е бил притеглен в качеството на обвинен за позволения от него пътен случай и за това, че е напуснал. Наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лева, както и възбрана за „ овакантяване на рамките на страната “. Временно му е отнето свидетелството за ръководство на МПС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР