Разкриха се най-лошите райони за прекъсвания на широколентовия достъп в Обединеното кралство - и какво да направите, ако вашият спре

...
С все повече служители, които разчитат на широколентовия си достъп
Коментари Харесай

С все повече служители, които разчитат на широколентовия си достъп до от 2018 г. насам, компанията каза, че подобни прекъсвания са изпреварили пътните работи и закъсненията в обществения транспорт като едно от нашите най-големи колективни разочарования.

Докладът на Uswitch установи, че 15% от хората са били възпрепятствани да работят поради прекъсване на връзката, а една четвърт са останали без интернет за почти цяла седмица или повече.

Най-важните проблеми бяха прекъсвания на доставчиците, проблеми с рутера и поддръжка на външни кабели.

Uswitch каза, че броят на хората, засегнати от прекъсвания, се е увеличил от около 12 милиона през предходната година до 21,7 милиона през последните 12 месеца .

Неволите на хората бяха особено изразени навън, като най-засегнатият беше градът.

Градове с най-лошо средно прекъсване на интернет:

• Саутхемптън – 63 часа

p>

• Нюкасъл - 57 часа

• Бирмингам - 47 часа

• Ливърпул - 44 часа

• Нотингам - 33 часа

Средното прекъсване на широколентовия достъп в Лондон е по-малко от 14 часа.

Опасителните констатации подкрепят скорошно изследване на потребителския надзор Which?, което установи, че продължава да среща трудности въпреки повишаването на цените на доставчиците.

Изображение: Може да се наложи да опитате да го изключите и включите отново...

„Това не е приемливо“

Ърнест Доку, телекомуникационен експерт в Uswitch, каза: „Това не е приемливо в , особено като се има предвид продължаващото разчитане на домашен интернет за много работници в Обединеното кралство.

„Обезпокоително е също, че изглежда има значително несъответствие в клиентския опит между клиентите в Лондон и тези в страната, които трябва да се задоволят с по-малко .

„Добрата новина е, че има много конкуренция на широколентовия пазар, включително по-малки, разрушителни доставчици, предлагащи по-високи скорости на конкурентни цени.“

Идва след благотворителност предупреден, въпреки че се превръща във все по-важна услуга.

Сред предложените от Uswitch доставчици за по-евтини сделки са Hyperoptic, Gigaclear и Community Fibre.

Но проучването на компанията установи, че въпреки проблемите, повечето хората планират да се придържат към своя доставчик.

Някои от най-популярните са BT, Virgin Media, EE и Sky (собственикът на Sky News).

Прочетете повече наука и технологии новини:
Процентът на COVID в Обединеното кралство се оценява с нарастването на случаите
Рядка възможност да видите комета с невъоръжено око
Как разбито сърце уврежда мозъка и тялото ни

Какво да направите, ако вашият интернет прекъсва

За тези, които не желаят да сменят доставчика, докладът на Uswitch предлага съвет какво да правят, ако интернетът ви прекъсне.

• Проверете рутера си - понякога бързо нулиране (стария рутинно изключване и повторно включване) наистина работи, особено ако не сте го правили известно време.

• Актуализации на състоянието - повечето големи доставчици имат специална страница, където можете да въведете пощенския си код, за да видите ако прекъсването ви може да е свързано с по-широк проблем или нещо от ваша страна.

• Резервен план - ако ще останете без интернет известно време и имате нужда от него, помислете дали да не използвате смартфона си като мобилен гореща точка (но се уверете, че договорът ви я поддържа).

• Компенсация – Проучването на Uswitch установи, че повечето от нас не си правят труда да търсят компенсация, но ако прекъсванията са по вина на вашия доставчик, тогава трябва да го потърсите, ако не Не решавам проблема след два работни дни.

• Мониторинг на скоростта – прекъсванията са най-лошите, но бавните скорости също са супер разочароващи. Вашият доставчик трябва да ви гарантира минимум, така че се уверете, че го получавате.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР