Разкриха най-мощните паспорти в света за 2023 г. с нова

...
Разкриха най-мощните паспорти в света за 2023 г. с нова
Коментари Харесай

Ето кой е най-силният паспорт за 2023 г.

Разкриха най-мощните паспорти в света за 2023 година с нова страна, кандидат за първото място.

Годишният показател на паспортите на Henley & Partners класира паспортите съгласно броя дестинации, до които притежателите им имат достъп без предварителна виза – показателят се базира на данни от Международната асоциация за въздушен превоз (IATA).

Класацията на паспортите се базира на това, че той може да ви води в страна без проблеми, и да си осигурите виза за влизане в дестинация.

По принцип за всяка страна, в която можете да влезете единствено с паспорта си още веднъж ви трябват някои документи.

Миналата година Япония беше преди всичко със 193 точки. Тази година обаче страната се свлече на второ място със 191 точки.

Третото място се държи дружно от Финландия, Франция, Германия, Италия, Южна Корея, Испания и Швеция със 190.

Докато „ най-мощният “ паспорт за 2023 година е Сингапур със 193 точки.

Обединеното кралство е на четвърто място със 189 точки, дружно с Австрия, Дания, Ирландия, Люксембург и Холандия.

Петото място със 188 точки е за Белгия, Малта, Норвегия и Португалия.

Шести, със 187 точки, са Австралия, Нова Зеландия и Швейцария; следван от Канада, Чехия, Гърция, Полша и Съединени американски щати на 186.

Унгария е на осмо място със 185 точки; Литва е девета със 184 точки; до момента в който Естония, Латвия, Словакия и Словения допълват топ 10 със 182.

Афганистан е на последно място със единствено 27 точки, Сирия е на 105-то място с 28 точки, а Ирак е на 104-то място с 30 точки.

Последната петица се добавя от Пакистан с 33 точки и Йемен с 34 точки.

Д-р Кристиан Х. Каелин, ръководител на компанията сподели: „ Много повече от просто документ за пътешестване, пазспортът дефинира нашата независимост на придвижване, постоянният паспорт също по този начин дава обилни финансови свободи във връзка с интернационалните бизнес благоприятни условия и вложения. Глобалната съгласуваност и достъпът се трансфораха в незаменими характерности за основаване и опазване на благосъстояние и цената му ще пораства единствено с повишаването на геополитическата неустойчивост и районната неустойчивост. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР