Разкриха мистериозни купувачи на земя около базата на военновъздушните сили в Калифорния

...
(NewsNation) – Нови доклади хвърлят светлина върху покупки на земя
Коментари Харесай

(NewsNation) – Нови доклади хвърлят светлина върху покупки на земя за почти 1 милиард долара от мистериозна компания близо до база на военновъздушните сили в Калифорния, което повдигна опасения за националната сигурност.

От 2018 г. група, наречена „Flannery Associates“, инвестира повече от 800 милиона долара в почти 54 000 акра земеделска земя около базата на военновъздушните сили Травис в окръг Солано, Калифорния, показват публични регистри.

Въпреки ранните спекулации, че Китай стои зад покупките - на фона на опасенията, че компании с връзки с Китай увеличават усилията си да закупят американска земеделска земя - юридическото представителство на Flannery твърди, че групата се контролира от граждани на САЩ, като 97% от капитала й идва от САЩ. базирани инвеститори.

Въпреки това, след осем месеца разследване федералните служители не успяха да потвърдят или отрекат това да е вярно и не успяха да определят точно кой подкрепя компанията.

Сега доклади от The New York Times и San Francisco Chronicle разкриват, че Flannery се състои от група свръхбогати инвеститори от Силициевата долина, придобиващи огромни парцели земя североизточно от Сан Франциско с мисията да построят нов калифорнийски град „от нулата .”

Арестувана жена от Аризона, обвинена в отравяне на кафето на съпруга на военновъздушните сили. изискванията на технологичната индустрия и осигуряване на нова среда за иновации и икономически растеж.

Целта, според докладите, е да се създаде нов град, който да отговаря на нуждите на технологичните компании и професионалисти от Силициевата долина, потенциално облекчаване на някои от предизвикателствата, породени от задръстванията, недостига на жилища и високите разходи за живот в района на залива.

The San Francisco Chronicle съобщава, че тези придобивания на земя са били посрещнати със смесица от вълнение и загриженост от местните общности и правителствени служители.

Калифорнийският представител от Демократическата партия Джон Гараменди нарече събитията около военновъздушната база Травис критичен въпрос за националната сигурност.

„Фактът, че те избраха да купят и трите страни на Базата на военновъздушните сили Травис дори повдига незабавни въпроси относно националната сигурност“, каза Гараменди.

За да изпълни проекта, според Times, компанията ще трябва да използва инициативната система на държавата, за да накара жителите на окръг Солано да гласувайте го.

Гараменди каза, че използването на инициатива означава, че те ще отменят местните защити, които са налице за военновъздушната база Травис.

Според Гараменди районът е „силно засегнат от някои много строги ограничения, които възпрепятстват развитието и други видове дейности, които по някакъв начин биха влошили или навредили на военновъздушната база Травис.“

Пазарът на употребявани автомобили е „необичаен“ в момента: експерт

Офисът на военновъздушните сили за преглед на риска от чуждестранни инвестиции в момента разследва Flannery Associates. Гараменди казва, че има основателни опасения, че придобиването на земя от Фланъри може да е свързано с чуждестранни врагове.

„Откъдето и да идват парите“, каза той, „основният проблем с осигуряването на военновъздушната база Травис остава.“< /p>

Гараменди също каза, че „организацията просто се е подигравала“, имайки предвид фермери в района, които са обект на съдебно дело от групата.

„Моля, разберете, че тази група прекара пет години тайно и по моя преценка, използвайки техники със силна ръка, които най-добре биха били свързани с чудовища за придобиване на земята“, каза той.

Гараменди каза, че е бил в контакт със семействата на фермери, които са предали земята си на Фланъри, заявявайки, че не искат да продават на първо място.

Тъй като законите на Калифорния не изискват от тях да продават, земята беше договорена и от двете страни на много по-висока цена. Но сега Фланъри съди тези семейства за 510 милиона долара, обвинявайки ги в заговор за увеличаване на стойността на земята.

„Това е дело, предназначено да принуди фермерите да се адвокатстват, да харчат десетки хиляди долара за адвокатство и може би в края на деня да фалират“, каза Гараменди. „Всъщност това се е случило с поне едно семейство, за което знам, и чух слухове, че друго семейство просто е казало: „Не можем да си позволим адвокатите.“

Кореспондентът на NewsNation Емили Фин допринесе за тази статия.

За последните новини, прогнозата за времето, спорта и поточно видео се насочете към FOX 4 Kansas City WDAF-TV | Новини, Времето, Спорт.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР