Минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е

...
Минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е
Коментари Харесай

Парламентарна група с под 10 депутати не може да съществува, решиха на комисия в НС

Минималният брой народни представители за формиране на парламентарна група е 10, реши Временната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Когато броят на депутатите в една парламентарна група спадне под избрания най-малко, тя прекратява своето битие.

Народните представители от парламентарна група, прекратила съществуването си, стават нечленуващи в група и не могат да бъдат признати за членове на друга парламентарна група, както и да образуват нова.

Не беше признато предлагането на Георги Свиленски от „ за България “ тази наредба да отпадне. От ГЕРБ- и „ “ обявиха, че няма да поддържат връщането на „ номадството “. 

Според плана, непрекъснатите сътрудници на парламентарните групи се назначават за чиновници на Народното събрание. Техният брой се утвърждава от ръководителя, съгласно числеността на парламентарните групи, в съответствие 1:10, само че не по-малко от двама на парламентарна група. 

Депутат, напуснал или изключен от парламентарна група, става депутат, нечленуващ в парламентарна група, не може да декларира принадлежност и не може да бъде признат за член на друга парламентарна група, гласоподаваха във краткотрайната комисия.

Съществуващи парламентарни групи не могат да се сливат или разделят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР