Разкриха фрапиращи случаи на хотели, чиито материални бази и услуги

...
Разкриха фрапиращи случаи на хотели, чиито материални бази и услуги
Коментари Харесай

След проверка по морето: Хотели ще се простят със звездите си

Разкриха фрапиращи случаи на хотели, чиито материални бази и услуги не дават отговор на категоризацията им.

Хотел в „ Златни пясъци” ще се елементарни с 4-те си звезди след инспекция на Министерството на туризма.

След подаден сигнал са открити фрапантни разминавания с нормативите за 4-звезден обект. В хотела не работят питейните заведения във фойето и на басейна, ресторантът е единствено един, а в баните няма сифони.

„ Няма обособени независими заведения – най-малко 3 на брой, които се изискват за 4 звезди, фитнес, фризьорски салон и така нататък, тъй че този хотел би трябвало да бъде най-вече 2 звезди”, изясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Удостоверението за категоризация изтича, само че от управата не са подали заявление за нова.

„ Миналата година всичко работеше – и питейни заведения, и фитнес. Тази година просто се случиха ред неща”, уточни комплексният шеф Пламен Георгиев.

Според наредбата за категоризация в 3-звездните хотели би трябвало да сменят спалното долни дрехи и хавлиите на два дни, да почистват стаята всекидневно, да има зона за занимания и удобства за хора с понижена пъргавина.

„ Колкото по-висока е категорията, толкоз по-висок е стандартът на хотела и толкоз услугите, които се дават, би трябвало да са по-високи”, означи Лиляна Арсова от дирекция „ Туристическа политика” към Министерството на туризма.

Румяна Йочкова избира 4-звездните хотели на българското Черноморие, само че изисква повече непорочност, занимания и отношение.

„ Все отново ние сме избрали българското и считам, че би трябвало да има някакво, не по-добро отношение, само че най-малко такова внимание, каквото и към другите”, посочи тя.

Чужденците обичайно са удовлетворени. „ Чисто е, анимацията е занимателна, храната е добра, всичко ми харесва”, безапелационен беше Аксел от Германия.

При противоречие на предлаганите услуги с категорията на хотела можете да подадете сигнал в Министерството на туризма или Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР