Разковничето за акцията на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в

...
Разковничето за акцията на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в
Коментари Харесай

Може ли 6-и американски флот да ни избави от корупцията? Не става така, но понякога помага

Разковничето за акцията на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас би трябвало да се търси в правосъдната система и изпълнителната власт, безапелационен е още Манов. Според него става въпрос за грандиозна машинация и обезпечаване на „ чадър ” от разнообразни институции, най-много свързани с правораздавателната система.

 

„ Както се споделя, кучето е заровено доста по-дълбоко. Търговия с парникови газове и въглеродни излъчвания е спекулация за милиарди на година. Всеки, който излъчва такива излъчвания, би трябвало да си купува въглеродни квоти, които бяха преди време 10-15 евро. Миналата година междинната им цена обаче е сред 80 и 100 евро за звук. Става въпрос за голямо укриване на въглеродни излъчвания. Дори не са издавани фактури на физическите лица. Говорим за един от най-приближените хора на властта през всичките години. Логично е да си зададем въпроса за какво прокуратурата и държавното управление са проспивали това. Подават се  сигнали, отиват в съда и всички каузи против Ковачки падат. Огромен „ чадър “, който се реализира изцяло – в правосъдна система, прокуратура, изпълнителна власт ”, уверен е Манов. По думите му обаче това е единствено „ върхът на айсберга ”.

 

„ Друга тематика е търговията с ток. Там изчезват други милиарди. Става въпрос за мним експорт. Дано Европейската прокуратура се заеме с този въпрос. Преди време един човек, който дълги години е работил в разузнаването, ми сподели: „ Г-н Манов, от всички пари от Европа, които влизат в България, половината, непосредствено през компании близки до властта, отпътуват за Русия. ”, сподели още енергийният специалист.

По думите му следствията от тези спецакции може да бъдат съществени. „ Възможно е Европа да наложи наказания на България. Въпросът е докъде  ще стигне това следствие ", посочи Манов.

Той показа какво му споделил един американец: „ Вие като че ли очаквате да пристигна Шести американски флот и да ви реши проблемите с корупцията. Не става по този начин. Трябва сами да се справяте “.

 

***

Шести американски флот е оперативният флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, ситуиран в Средиземно море. Щабът на флота дълго време се намираше в Гаета в Италия, само че от 2004 година беше изместен в Неапол. Прехвърлянето се дължи на обстоятелството, че от този момент щабът на Шести флот работи като единна организация с щаба на американските военноморски сили в Европа. Командирът на флота е и заместник-командир на американските военноморски сили в Европа (COMNAVEUR). И двамата командири заемат съответни позиции във военната организация на НАТО. Командир е (от септември 2022 г.) - вицеадмирал Томас Иши.

Флагманът на флота е десантният команден транспортен съд Mount Whitney.

Корабите, включени в състава на 6-ти флот, се сменят на ротационен принцип. Зоната на отговорност на флота е Средиземно море и прилежащите води на Атлантическия океан, изключително методите към Гибралтар. Въпреки това, от 2005 година, зоната на деяние на флота е разширена, с цел да включи крайбрежието на Африка (особено Гвинейския залив). През последните няколко години флотът покрива във избрани обстановки и

Черно море.

 

***

Припомняме: Панама. Ген. Мануел Антонио Нориега Морено открива диктаторско ръководство в страната в интервала 1983 – 1989 година Години наред преди този момент той сътрудничи на американските секрети служби. Към края на 1980-те години връзките му с Вашингтон се утежняват поради разкритията на американски служби, че корупцията е превзела цяла Панама, а престъпността процъфтява, закриляни точно от Нориега. През 1989 година Два самолета с американски спецчасти кацат в Панама. Нориега е свален от власт и се организират свободни избори.

Диктаторът е откаран в Съединени американски щати, където е наказан по обвинявания за трафик на дрога, рекет, корупция и пране на пари. Осъден е на 40 години затвор. На 27 април 2010 година е екстрадиран във Франция, където също е съден за пране на пари и други закононарушения.

Панамското държавно управление почита суверенното решение на Съединени американски щати за изгонването му, само че упорства той въпреки всичко да бъде върнат в Панама, с цел да излежи оставащата му присъда.

Връщат го в Панама на 11 декември 2011 година Диктаторът умира 29 май 2017 година на 83-годишна възраст.

Нориега постоянно е даван за образец като човек, който се е употребил с поддръжката на Съединени американски щати и е вярвал, че това е вечно и че всичко му е разрешено. Оказва се, че доста, но доста се е заблуждавал.

На 17 февруари 2023 година водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред бТВ: „ Знаех за " Магнитски " преди този момент. Аз бях в сряда, петък и понеделник в американското посолство. За пет дни - три пъти! “

Той мисли, че не могат без него, а те евентуално са му мерили температурата, както се казва… Ще се осмели ли някой в ГЕРБ да му прочете историята на Ортега? Не за друго, а с цел да не бъде напълно шокиран, когато му се обадят от „ Козяк “ в някоя ранна утрин…

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР