Разкошът, това не е скъпо червило, луксозен ресторант, токчета. Истинският

...
Разкошът, това не е скъпо червило, луксозен ресторант, токчета. Истинският
Коментари Харесай

Разкошът, това не е скъпо червило, луксозен ресторант, токчета…

Разкошът, това не е скъпо червило, първокласен ресторант, токчета. Истинският лукс е да живееш, както ти е комфортно. В комфортни обувки. С подобен цвят на червилото, какъвто ти харесва, или въобще да не носиш грим. Да ядеш това, което ти е вкусно, да се виждаш с хората, с които ти е топло и уютно, които обичаш, а не тъй като по този начин би трябвало.

Да се научиш да се отказваш от ненужното. От това, което се е изчерпало. Износило. И да пазиш това, което ти харесва. 5-годишната щерка на моя другарка, откогато е съзнателна, върви на посетители единствено със личната си лъжичка. Тя може да си разреши разкоша да яде от лъжицата, която ѝ харесва. Нейната майка доста се тормози от това и всякога се извинява. А аз започнах да нося по пикниците лични принадлежности и съдове, тъй като не обичам да хапвам от пластмаса. И не ми пука какво си мислят хората към мен.

Разкошният живот не е изпълнен със скъпи движимости. А със скъпи ЗА  Върховен административен съд движимости. Чаша, подарена от дребната ти сестра. Татковата тениска, с която се спи толкоз сладко. Кексът по мамината рецепта. Целувка от обичания човек. Интересни книги. Хубави филми. Разтапящи сърцето песни. Ароматът на нови чаршафи. Чистият дом. Животът, който сама си си избрала.

И още, луксозният живот е да не се изяждаш сама, когато нещо не се получава. Чорапогащниците могат да се скъсат. Тестото да не бухне. Приятелите ти да не харесат обичания ти филм. Любовта да си отиде от теб. Повишението да ти се размине. Може да се случи какво ли не. Но това, че не успяваш в нещо, не значи, че си по-малко скъп. А просто, че сега нещата не вървят по този начин, както ти се желае.

Разкошният живот е този, в който имаш опция да избираш. Да купиш нов чорапогащник или да тръгнеш боса. Да изхвърлиш прегорелия сладкиш и да си поръчаш суши или пък да пробваш да го направиш още един път. Да изгледаш кино лентата сама или да излезеш с приятелите си на открито. Да се бориш или да пуснеш. Да търсиш нова работа или да преразгледаш задачите си на остарялата.

Разкошният живот – това е да живееш по своите правила. Да следваш личните си цели. Да не търсиш оправдания. Да не бъдеш комфортен. Да не се оправдаваш за изборите, фантазиите или ползите си.

Да казваш: „ Не желая да приема това “.

А също и: „ Аз заслужавам това “.

Автор: Елена Пастернак 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР