Разкопаният новоасфалтиран булевард Марица – Юг създаде пречки за пловдивските

...
Разкопаният новоасфалтиран булевард Марица – Юг създаде пречки за пловдивските
Коментари Харесай

Изкопи без обозначения на разбития бул. “Марица-Юг“ създават предпоставки за инцидент

Разкопаният новоасфалтиран бул. „ Марица – Юг ” сътвори спънки за пловдивските водачи през късните часове на деня. Причина за това е неналичието на каквито и да е обозначения, че секторите под моста на УХТ, както и този на Копривщица са разкопани, а изкопите са дълбоки над 5 см. Toва се случва поради създаване на отводнителен канал по европейски план.
Прочетете още
Шофьори, които минават в този сектор обявиха пред кореспондент на TrafficNews , че е цялостно безумство неналичието на обозначения денем, а през нощта ситуацията е още по-опасно.

„ През този бул. вечер водачите се изсилват с колите си, даже не ми се вижда действително, че няма коли с вреди, а и с по-сериозно потърпевши, защото в случай че попаднеш в този ров с висока скорост през нощта, сигурно не би се разминало без нищо. Явно водачите са имали шанса в последния миг да виждат изкопите и да реагират “, разясняват водачите.



По информация на  TrafficNews  на няколко места новият асфалт по булеварда трябваше да бъде разкопан напречно към метър, с цел да бъдат построени тръбите, както и ще бъдат оставени прозорци, където ще бъдат прекарани тръбите и няма да има потребност да се кърти новия асфалт. Проверка на място обаче демонстрира, че разкопаната част е по цялата широчина на булеварда в секторите, които се ремонтират, а освен метър по дължината.  

Служители на място, разясниха, че се чака изкопите да бъдат асфалтирани до края на деня. Малко след инспекцията на наш кореспондент на място, бяха сложени и обозначителни знаци в южната част на платното, като придвижването към този миг е лимитирано.



След това оборудванията и тръбните сектори би трябвало да се оразмерят за активност на дъжда 314 литра на хектар. Изпълнителят ще би трябвало и да възвърне всички пътни настилки, зелени  площи и тротоарите след дейностите.

Проектът е за близо 360 000 лв., като дейностите са - „ Дъждовно отводняване на завирени сериозни сектори от пътната инфраструктура, в резултат на интензивни превалявания, посредством екологично сложно решение, изпълнявана от Община Пловдив ”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР