Разкомплектоването на автомобил в частен имот да бъде санкционирано, без

...
Разкомплектоването на автомобил в частен имот да бъде санкционирано, без
Коментари Харесай

МОСВ иска санкции за разкомплектоване на автомобили в частни имоти

Разкомплектоването на автомобил в частен парцел да бъде глобено, без глобата да може да пада в съда. Това плануват нови оферти за промени в Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства.

Постановлението на държавното управление е препоръчано за публично разискване в идващия месец.

С измененията отпада правилото, че за боклук ще се смята МПС, престояло точно " върху държавна или общинска благосъстоятелност " три месеца след прекратяването на регистрацията. Вносител на измененията е Министерство на околната среда и водите. От ведомството разясняват, че по този начин дефинираният текст води до рухване в съда на наложените наказателни постановления на частни лица.

Понастоящем съдът приема, че в частен парцел осъществяваната активност не е разкомплектоване.

Практиката демонстрира, че нарушаванията се правят в елементи парцели от лица без нужното позволение по Закона за ръководство на отпадъците.

От екоминистерството позволяват, че на по-късен стадий притежателят на към този момент негодно за приложимост и дерегистрирано МПС може и да го продаде на друго лице, което на собствен ред да продаде годните за приложимост елементи и съставни елементи, а негодните да изхвърли на неразрешени за това места, което води до формиране на сметища.

Други оферти съкратяват на два месеца периода за определянето на излязло от приложимост МПС за боклук.

В момента този период е три месеца от прекратяването на регистрация. Предлага се за боклук да се смятат и МПС-та с изчезнали и/или повредени съществени съставни елементи, което ги прави негодни за придвижване.

По данни на Министерство на вътрешните работи през 2023 година са били дерегистрирани малко над половин милион МПС-та. Около 400 000 от тях са коли. Следват ванове и пикапи, камиони и рейсове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР